ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ»

11/02/2015 - 21:29

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/2 19:00

ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ Η ΥΛΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η καμπάνια αλληλεγγύης για τα παιδιά της Παλαιστίνης, που έγινε με πρωτοβουλία της ΠΣΟ (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία), της FISE (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών), σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Η συγκέντρωση υλικού (γόμες, μολύβια, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, τσάντες, παιχνίδια), ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η απήχηση ήταν τέτοια που τρεις μήνες μετά τη λήξη της καμπάνιας, φτάνουν ακόμα υλικά στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και ενώ είχε προηγηθεί η παράδοση της πρώτης δόσης σε εκδήλωση στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στις 17/10,παρουσία πολλών προέδρων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ), ΕΛΜΕ, εκπροσώπων από διάφορους φορείς καθώς και της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών.

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των ΣΕΠΕ, των ΕΛΜΕ, των σωματείων ιδιωτικών εκπαιδευτικών (συνολικά πάνω από 80) αλλά και δεκάδων μαζικών φορέων (γυναικείοι σύλλογοι, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, μαθητές επιτροπές ανέργων κ.α.). Ο χώρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά αποδείχθηκε τελικά «μικρός» αφού οι κούτες και οι τσάντες με το υλικό είναι αρκετές εκατοντάδες, ενώ συγκεντρώθηκε και μικρή χρηματική βοήθεια, παρά τα εμπόδια που θέτει το αντιδραστικό-αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, αποδεικνύοντας  ότι η αλληλεγγύη είναι πραγματικό όπλο στα χέρια των λαών.

 

Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες πρωτοβουλίες, που άνοιξαν συζήτηση στις αίθουσες διδασκαλίας  με τους μαθητές για τα πραγματικά αίτια του άδικου πολέμου ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, για το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων να έχουν πατρίδα, ενάντια στην κατοχή και εισβολή του Ισραήλ, για το δικαίωμα των λαών να παλεύουν με όλους τους τρόπους, ενάντια στους δυνάστες τους.

Η καμπάνια θα ολοκληρωθεί με την παράδοση και της υπόλοιπης βοήθειας μέσω της πρεσβείας προκειμένου να δρομολογηθεί η μεταφορά τους στην Παλαιστίνη. Ταυτόχρονα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποστολή αντιπροσωπίας στην Παλαιστίνη.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους μαθητές, τα σωματεία, να παραβρεθούν στην εκδήλωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά τη Δευτέρα 16/2 στις 19:00 δείχνοντας για μια ακόμα φορά τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη.

Η Π.Σ.Ο., η F.I.S.E., το παγκόσμιο ταξικό εργατικό κίνημα θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε λαούς που χτυπιούνται από την βάρβαρη ιμπεριαλιστική πολιτική , θα συνεχίσει τους αγώνες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι διοργανωτές

Π.Σ.Ο.

(Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία)

F.I.S.E.

(Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση Εκπαιδευτικών)

Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα