Ένωση Γονέων Αλεξανδρούπολης

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων Αλεξανδρούπολης: «Θέλουμε καθαρά σχολεία, με μόνιμους εκπαιδευτικούς και 15 μαθητές ανά τάξη» (βίντεο)

15/01/2021 - 21:59

Καθαρά σχολεία, μονιμοποίηση εκπαιδευτικών και 15 μαθητές ανά τάξη απαιτούν γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι μπροστά από το δημαρχείο της πόλης για μια συμβολική διαμαρτυρία.

«Φοράμε μάσκες αλλά έχουμε φωνή: τα σχολεία δεν είναι η πόρτα του ασανσέρ που είναι άνοιξε κλείσε, μπες βγες. Ο τρόπος που η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας κλειστά, δείχνει ότι τίποτα δεν άλλαξε και δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα αναφορικά με τον καθαρισμό, τον έλεγχο με μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών και τον διαχωρισμό των τάξεων σε μικρότερα τμήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Μαθητών του Δ. Αλεξανδρούπολης, Ταμάρα Κοσμίδου. 

«Αυτό δείχνει ότι το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την ουσιαστική μόρφωση των παιδιών – δε θέλουμε να πάει χαμένη άλλη μία σχολική χρονιά. Το τί έπρεπε να γίνει ήταν ήδη γνωστό από την πρώτη καραντίνα, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς να έχουν αλλάξει οι συνθήκες» εξήγησε στη συνέχεια η ίδια. 

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι η μόρφωση των παιδιών…δε δεχόμαστε καμία αλλαγή στην εισαγωγή των παιδιών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα παιδιά της Γ’ Λυκείου είναι και φέτος εξουθενωμένα, δε χρειάζεται να τα χαντακώσουμε τελείως» κατέληξε η κα Κοσμίδου.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα