Εκπαιδευτικοί - Γονείς

Διεκδίκησαν μαχητικά τη λήψη μέτρων προστασίας και την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

15/09/2021 - 23:14

Εκπαιδευτικοί και Γονείς διεκδίκησαν μαχητικά τη λήψη μέτρων προστασίας και την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μαχητική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης έδωσαν σήμερα εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές διεκδικώντας, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία και τη μόρφωση, την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού και αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα.

Με τη μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια και τη μαχητική πορεία στη Βουλή δήλωσαν ότι μέσα από συλλογικό αγώνα θα δώσουν απάντηση στα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά μέτρα που τσακίζουν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών σωματείων αναφέρθηκαν στην κατάσταση που αντικρίζουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς στα σχολεία, μέσα από την οποία -διανύοντας ήδη την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους- ξεδιπλώνεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Για μια ακόμη φορά τόνισαν τις ευθύνες της κυβέρνησης που επιμένει να μην ικανοποιεί τα συγκεκριμένα αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, ούτε παίρνει μέτρα για την κάλυψη των μορφωτικών κενών που έχουν συσσωρευτεί.

Αντί για αυτά τα ζητήματα που αποτελούν άμεση προτεραιότητα και προκύπτουν από τις ίδιες τις ανάγκες, οι εκπαιδευτικοί τόνισαν πως η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει νέα μέτρα, όπως η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που κάνουν το σχολείο ακόμη πιο ταξικά διαφοροποιημένο, το υποβαθμίζουν για τη μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και επιπλέον φέρνει την αξιολόγηση για να επιβάλει την πολιτική της.

Όπως τονίστηκε, οι εκπαιδευτικοί συσπειρωμένοι στα σωματεία τους και σε συμπόρευση με τους μαθητές και τους γονείς, θα μπουν φραγμός σε αυτά τα σχέδια -όπως μπήκαν και στο μέτρο των καμερών στις τάξεις, στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και στην «αξιολόγηση»- διεκδικώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Ούτε μια διδακτική ώρα χαμένη. Εδώ και τώρα δεύτερη φάση προσλήψεων και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Να καταργηθούν η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων. Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και ο νόμος-έκτρωμα για τα Εργασιακά.

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι από εκπαιδευτικά σωματεία και Ομοσπονδίες, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η ΟΙΕΛΕ, εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων και ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ. Ο Παναγιώτης Κατηφές κάλεσε τους γονείς με τη δράση τους μέσα από τους Συλλόγους Γονέων να κάνουν δική τους υπόθεση τη μόρφωση που έχουν ανάγκη σήμερα όλα τα παιδιά. (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του).

Την ίδια στιγμή, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη χώρα ήδη συζητούν τα επόμενα βήματα και καλούν σε πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στο θεατράκι της Γκράβας, με το πλαίσιο δράσης και αποφάσεις του κάθε Συλλόγου και ΕΛΜΕ.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

Βασική Κατηγορία: 

Στιγμιότυπα απο το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα