ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Διεκδικούμε την ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του Σ.Ε.Μ.Λ.Α

31/08/2021 - 23:54

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Μ.Λ.Α ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Μ.Ε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» προσυπογράφει το ψήφισμα των Συνδικάτων και απαιτεί την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου:

«Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε το κείμενο, καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη την εργοδοσία της EDILMAC, που προχώρησε σήμερα 28/07, παράνομα και καταχρηστικά στην απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Λ.Α.) και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (Ο.Μ.Ε.) με την απαράδεκτη πρόφαση της μη τήρησης των υποχρεώσεών του ως τεχνικός ασφαλείας της εταιρείας.

Είναι ταυτόχρονα και προκλητικό, αφού το Συνδικάτο και ο Πρόεδρος του παλεύουν καθημερινά για την τήρηση ακόμα και στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο έργο, ενάντια στη δολοφονική λογική της εταιρείας που βλέπει σαν κόστος οποιοδήποτε μέτρο προστασίας της ζωής των εργαζομένων.

Η απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου αποτελεί ευθεία επίθεση στο δικαίωμα των εργατών να διεκδικούν και να παλεύουν συλλογικά μέσα από τα σωματεία τους! Η Ελληνικός Χρυσός και οι εργολάβοι της θέλουν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα: Μετά το πράσινο φως της κυβέρνησης της ΝΔ μέσω της ψήφισης του νόμου για την μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν μπορεί να υπάρχει κανένα εμπόδιο στην αύξηση της κερδοφορίας του ομίλου!

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι οι «χρυσές δουλειές» των αφεντικών απαιτούν σιγή νεκροταφείου, εργαζόμενους με σμπαραλιασμένα δικαιώματα, που δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν σπίτι τους μετά τη βάρδια!

Δεν θα τους περάσει!

Όπως δεν τους πέρασε πριν 4 μήνες, που η προσπάθεια διάλυσης του Συνδικάτου, βρήκε τείχος στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που υψώθηκε από δεκάδες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα και ανάγκασε την εργοδοσία σε υποχώρηση.

Όπως δεν πέρασε η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να πείσει τους εργαζόμενους της χώρας για τη «φιλεργατικότητα» του αντεργατικού της εκτρώματος, με το τεράστιο απεργιακό μέτωπο που διαμορφώθηκε να διατρανώνει ότι «Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ»!

Σε αυτές τις συνθήκες που η κυβέρνηση κατ’ επιταγή της εργοδοσίας εξαπολύει τεράστια επίθεση στα δικαιώματά μας, ένα δρόμο έχουμε: την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε όποιον σηκώνεται και διεκδικεί οργανωμένα μια καλύτερη ζωή, με περισσότερα δικαιώματα για αυτόν, την οικογένεια και τους συναδέλφους του!

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την εργοδοσία της EDILMAC να ανακαλέσει την απόλυση του Προέδρου του Σ.Ε.Μ.Λ.Α. και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Συνδικάτου.»

Το Ψήφισμα προσυπογράφουν το Σ.Ε.Μ.Λ.Α. και η Ο.Μ.Ε. και εκατοντάδες σωματεία στα οποία προστίθεται και ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ». Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων! Εδώ και τώρα να ανακληθεί η απόλυση, αυτό να αποφασιστεί και στην τριμερή που θα γίνει στις 27/8 στην Επιθεώρηση Εργασίας και να απαιτηθεί η άμεση εφαρμογή της απόφασης από την εργοδοσία!

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα