Διεθνής Συνδικαλιστική Διάσκεψη για την εκπαίδευση 28-29 Οκτ. Βρυξέλλες, Βέλγιο

01/11/2013 - 13:30
Πραγματοποίηθηκε με μεγάλη επιτυχία από τη FISE και την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ)  Διεθνής Διάσκεψη για την Εκπαίδευση με θέμα: "Ο ρόλος των εκπαιδευτικών σήμερα, το σχολείο του σήμερα, η δημόσια εκπαίδευση, η δημοκρατία στην εκπαίδευση" στις 28 και 29 Οκτώβρη στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο.
Στη Διάσκεψη προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας της FISE Orlando Perez (από τη Βενεζουέλα) και o Πρόεδρος Χασάν Ισμαήλ (Λίβανος) με τη συμμετοχή και παρουσία συνδικαλιστών από 16 χωρές από όλο τον κόσμο.
Οι συμμετέχοντες συζήτησαν για το ρόλο των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων της εκπαίδευσης σήμερα και για τις πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στο συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο.
Τα πρακτικά της Διάσκεψης και τις εισηγήσεις που έκαναν οι εκπαιδευτικοί του Π.Α.ΜΕ. θα δημοσιευτούν σ' αυτή της σελίδα τις επόμενες ημέρες.
1. Οι παρεμβάσεις του Π.Α.ΜΕ. ήταν οι εξής:

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Με την παρέμβαση μας αυτή επιδιώκουμε να βοηθήσουμε να ανοίξει η αναγκαία συζήτηση για την ευθύνη και τον ρόλο του ταξικού κινήματος στους εκπαιδευτικούς ώστε να παρέμβει και να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, των παιδιών της λαϊκής οικογένειας με τις αξίες και τα οράματα του εργατικού και επαναστατικού κινήματος.

Ζήτημα που επιχειρούμε να βάλουμε στην χώρα μας σαν κρίσιμο ζήτημα παρέμβασης του εργατικού κινήματος χωρίς να το αποσπάμε από την πάλη για την παρεμπόδιση και την απόκρουση της επίθεσης από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του με βαριές σήμερα τις επιπτώσεις στην ζωή και τα δικαιώματα μας. Ξέρουμε ότι η επίθεση που δεχόμαστε δεν είναι ένα επεισόδιο της καπιταλιστικής κρίσης αλλά νυχι-κρέας της ίδιας της καπιταλιστικής ανάπτυξης , αφορά και εμάς και τα παιδιά μας. 

Η συνέχεια από εδώ....

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα