Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το δικαίωμα στο σπίτι στα χρόνια της ανάπτυξης!

05/06/2022 - 16:28

Το δικαίωμα στο σπίτι στα χρόνια της ανάπτυξης

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στις ειδήσεις για αναβάθμισή της σε κόμβο μεταφοράς, για επενδύσεις εκατομμυρίων από τεχνολογικούς κολοσσούς και σε ισολογισμούς επιχειρήσεων που κάνουν πάρτι εκατομμυρίων, βγήκε και η είδηση πως ένας 54χρονος άνεργος, πατέρας δύο παιδιών και σύζυγος μιας γυναίκας με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 70% θα χάσει το σπίτι του!

Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο!

Η ανάπτυξη και η κερδοφορία περνάνε πάνω από όλα τα δικαιώματα του λαού, ακόμα και από το δικαίωμα στο να έχουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας.

Η αδυναμία το Γ.Ν. να πληρώσει το δάνειο που πήρε για να εξασφαλίσει στέγη στην οικογένειά του, μετά από δύο χρόνια πανδημίας και 4 χρόνια ανεργίας, αποτελεί σοβαρό λόγο για την τράπεζα να πετάξει μια ολόκληρη οικογένεια στον δρόμο.

Αυτή η τράπεζα, όπως και οι υπόλοιπες, στηρίχτηκαν με χρήματα του Γ.Ν., όπως και όλου του λαού, μπούκωσαν από κονδύλια και επιδοτήσεις, όχι για τις ανάγκες των εργαζόμενων, αλλά για να εξασφαλίζουν χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Έτσι εξασφαλίζεται η πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας: με όλα τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών να ζυγίζονται με βάση τα κέρδη του κεφαλαίου.

Αυτούς τους νόμους ψήφισαν και στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις, νόμους που από τη μια δίνουν μισθούς φτώχειας στο λαό, πετσοκόβουν επιδόματα ανήμπορων και ανάπηρων συναδέλφων μας, και από την άλλη προσφέρουν ακόμα και τα σπίτια μας στους τραπεζίτες για να πάνε καλά οι δείκτες της ανάπτυξης. Αυτοί οι νόμοι που επιδοτούν ακόμα και τις λάμπες στα εργοστάσια και τα γραφεία των πολυεθνικών, πλειστηριάζουν τα σπίτια φτωχών ανθρώπων! Νόμοι όπως το «ιδιώνυμο» για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και επιτάχυνση των διαδικασιών του πλειστηριασμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει κατά γράμμα.

Καμιά οικογένεια δεν θα μείνει μόνη της απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα!

Τα σωματεία μας, οι μαζικοί φορείς της πόλης υλοποιούμε στην πράξη το σύνθημα που έχει εξασφαλίσει νίκες στους εργαζόμενους, σε όλο το λαό:

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στηρίζουμε την κινητοποίηση και απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 3 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., που θα πραγματοποιηθεί στην οδό Πλάτωνος 3 στις Συκιές,  μαζί με σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης για να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας!

Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί το σπίτι του Γ.Ν., το σπίτι κανενός βιοπαλαιστή!

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα