Δήλωση των εκλεγμένων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στα Δ.Σ. ΔΟΕ κι ΟΛΜΕ

07/03/2018 - 19:13

Δήλωση των εκλεγμένων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Ο Υπουργός Παιδείας ζήτησε, σήμερα το πρωί, συνάναντηση με τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, για την Τετάρτη 7/3 στις 11:00.

Με βάση αυτό επισημαίνουμε τα εξής:

  1. Ο Υπουργός όφειλε να βρίσκεται στο Υπουργείο Παιδείας την ημέρα της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών στις 2 Μάρτη και να συναντηθεί με τους εκπροσώπους τους. Άλλωστε η κινητοποίηση αυτή ήταν γνωστή εδώ και καιρό. Αντι γι΄ αυτό οι διαδηλώτες βρήκαμε μπροστά μας κλειστές και σιδηρόφρακτές πύλες, ΜΑΤ και χημικά.
  2. Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας φυσικά και πρέπει να πραγματοποιηθεί όχι όμως προσχηματικά και για να επαναληφθούν οι γενικόλογες δηλώσεις, που επανέλαβε ο Κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξή του ακόμα και σήμερα στο Ρ/Σ «Κόκκινο» για «διορισμούς σε βάθος τριετίας, αν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά και οι θεσμοί...». Πρέπει να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αν θα πραγματοποιηθούν άμεσα μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, αν θα μονιμοποιηθούν άμεσα οι χιλιάδες αναπληρωτές που δουλεύουν σήμερα στην εκπαίδευση.
  3. Η όποια συνάντηση δεν πρέπει να γίνει πίσω από κλειστές πόρτες και μακριά από τους συναδέλφους. Τώρα είναι ώρα να μιλήσουν τα σωματεία, οι μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Την ημέρα λοιπόν της Πανεκπαιδευτικής Απεργίας (που προτείνουμε να γίνει στις 16 Μάρτη) και της Πανελλαδικής συγκέντρωσης, στο Υπουργείο Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς και να δώσει απαντήσεις.
  4. Τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ οφείλουν να προκηρύξουν άμεσα απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας και να μην γίνουν κάδρο στους κυβερνητικούς τακτικισμούς.

Τα εκλεγμένα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαδευτικών

στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Μαρίνης Σπύρος

Δριμάλα Θοδώρα

Ακτύπης Δημήτρης

Δάρδαλης Νίκος

Αθήνα, 5 Μάρτη 2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα