Ρόδος

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές δε δίνουν νομιμοποίηση στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης

28/04/2020 - 20:48

Διαμαρτυρία Εκπαιδευτικών για το νομοσχέδιο στην εκπαίδευση

Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κύπρου, σήμερα 28-4, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και  κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.  Με ηχηρό τρόπο απέδειξαν ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι παρόν σε οποιεσδήποτε συνθήκες κόντρα στους άθλιους σχεδιασμούς Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας να καταθέσει το πολυνομοσχέδιο σαν τον κλέφτη εν μέσω πανδημίας και απαγορεύσεων.

Το νομοσχέδιο για την Παιδεία αυξάνει τα εμπόδια και τους φραγμούς για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, θέτει νέα εμπόδια στην προσπάθεια των μαθητών να μορφωθούν, να περάσουν στα Πανεπιστήμια, μετατρέποντας το λύκειο σε «εξεταστική αρένα», αυξάνει τον αριθμό των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά με αποτέλεσμα την συγχώνευση  και κατάργηση σχολικών τάξεων και τη μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών,  βαθαίνει τον έλεγχο της έρευνας από τους επιχειρηματικούς ομίλους και κάνει ένα βήμα παραπέρα στην εφαρμογή της διαδικασίας της Μπολόνια, με τον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και το Πανεπιστήμιο ΑΕ.

Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! Τώρα είναι ώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεών μας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Έχουμε τη δύναμη και την πείρα να τους εμποδίσουμε, να ακυρώσουμε τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς, να οργανώσουμε τον αγώνα κάτω από όλες τις συνθήκες.

Ρόδος 28-4-2020

 

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα