ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

Έλαμψε δια της απουσίας της (ακόμη μια φορά) η Δημοτική Αρχή Αχαρνών από τη προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονιών!

14/09/2020 - 21:40

Έλαμψε δια της απουσίας της για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή Αχαρνών από τη προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονιών!!

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή Αχαρνών έκανε έκδηλη την απαξίωση της σε εκπαιδευτικούς και γονείς, με το να επιλέξει να απουσιάζει σε μια ακόμα παράσταση διαμαρτυρίας, για την οποία ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» είχε εγκαίρως ενημερώσει.

Η Δημοτική Αρχή Αχαρνών είναι υπόλογη απέναντι στους δημότες της για την επιμονή της να αρνείται να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς, τους κατεξοχήν αρμόδιους της παιδαγωγικής πράξης, αλλά και τους γονείς που αγωνιούν για τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην παρούσα φάση της πανδημίας! Η συγκεκριμένη στάση καταδεικνύει επίσης ότι ο Δήμαρχος, και γενικότερα η Δημοτική Αρχή, υπεκφεύγει τη συνάντηση, μη θέλοντας να αναλάβει τις ευθύνες και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, ώστε να εξασφαλιστούν τα αυτονόητα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την πρόσβαση όλων των νηπίων – προνηπίων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν κάνουμε πίσω…ο Σύλλογός μας θα επανέλθει με καινούρια παράσταση διαμαρτυρίας, μέχρι η Δημοτική Αρχή Αχαρνών να σταματήσει να κρύβεται και να πάρει θέση για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων αλλά και για την απαράδεκτη, πρόχειρη και ευκαιριακή επιλογή να στείλει προνήπια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς!

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης αλλά και του Δήμου που, 8 μήνες από την έναρξη της Πανδημίας, δεν πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να θωρακίσουν τα σχολεία με επαρκείς όρους υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής(και της προηγούμενης και της τωρινής) που 3 χρόνια τώρα δεν έπραξε τα δέοντα για την πρόσβαση όλων των νηπίων και προνηπίων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία. Καμιά ανοχή στη μίζερη διαχειριστική πολιτική της Πολιτείας για την εκπαίδευση, που εξαντλείται στην ατομική ευθύνη που πρέπει να επιδείξουν εκπαιδευτικοί και μαθητές, στην υποχρεωτικότητα στη χρήσης μάσκας, και την παροχή ενός παγουριού σε κάθε παιδί….. «ευγενική χορηγία» κάποιου ιδρύματος!!!!

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, καθαριστριες/ες, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, 18:30 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, σε κινητοποίηση για να απαιτήσουμε καθαρά σχολεία με μόνιμο προσωπικό, 15 μαθητές ανά τάξη και τη διάθεση επιπλέον εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο για την κάλυψη των νέων αναγκών.

Για το Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ     

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα