ΕΛΜΕ Πειραιά: Για το ΠΥΣΔΕ Πειραιά

15/09/2019 - 19:16

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕΒΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚEΜΠΕΛΙΣΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ

Αλήθεια 1η

Το ΠΥΣΔΕ Πειραιά παραβίασε συνειδητά, για μια ακόμα χρόνια, τη σειρά τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, όπως αυτή προβλέπεται από τα Π.Δ. 50 και 100. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή, που γίνεται γενικευμένα σε πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με σκοπό το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών. Με σκοπό τη δημιουργία του εκπαιδευτικού-λάστιχο, την αδιαφάνεια και τελικά την αυθαιρεσία, το χτύπημα της συλλογικής δράσης και την προώθηση της λογικής "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"! Έχει την απόλυτη στήριξη Περιφέρειας-Υπουργείου (τόσο με αυτή όσο και με την προηγούμενη κυβέρνηση), γιατί αποτελεί πολιτική επιλογή, για να εμφανίζεται δήθεν μια εικόνα κανονικότητας σε όλα τα σχολεία, την ίδια ώρα που υπάρχουν πάρα πολλά κενά. Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Πειραιά αποφάσισε να προχωρήσει στις τοποθετήσεις αναπληρωτών συναδέλφων, πριν ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ και των αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΔΕ ή εντός ΠΥΣΔΕ, παρά τις αντίθετες επισημάνσεις της ΕΛΜΕ που ζήτησε, όπως κάθε χρόνο, να τηρηθεί η σειρά που προβλέπεται από τα Π.Δ. 50 και 100 (υπεράριθμοι, διάθεση, αποσπασμένοι, αναπληρωτές-υπάρχει άλλωστε και σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ 188/11-09-2019 ).

Αλήθεια 2η

Η αυθαιρεσία αφορά τους πάντες, μόνιμους και αναπληρωτές! Κι αυτό γιατί και τα κενά που δόθηκαν στους συναδέλφους αναπληρωτές, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά κενά που θα προκύψουν, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των τοποθετήσεων των συναδέλφων στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ και των αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΔΕ. Είναι πολύ λιγότερα, για τα όποια αποφασίζει αυθαίρετα ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά και ορισμένοι κολαούζοι του. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κενά αυτά δεν εμφανίζονται πουθενά (π.χ. site) και όταν σε αυτά τοποθετηθούν αυθαίρετα οι συνάδελφοι αναπληρωτές, χάνει το δικαίωμα κάποιος εκπαιδευτικός που βρίσκεται στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή αποσπασμένος από άλλο ΠΥΣΔΕ να τα διεκδικήσει, αφού πλέον δε θα εμφανίζονται στον επικαιροποιημένο πίνακα των κενών, που αναρτάται στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία των τοποθετήσεων. Δίνονται μάλιστα χειρόγραφα (!) κάθε χρόνο στους συναδέλφους αναπληρωτές! Γι' αυτό ξεσηκώθηκαν και συνάδελφοι αναπληρωτές, βλέποντας μπροστά στα μάτια τους αυτή την κατάφωρη αδικία! Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σε ορισμένους κλάδους που δεν υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ, δε δόθηκαν όλα τα κενά που υπάρχουν στους συναδέλφους αναπληρωτές!

Αλήθεια 3η

Η ΕΛΜΕ Πειραιά, όχι μόνο δεν συνηγόρησε στην παραπάνω απαράδεκτη διαδικασία, άλλα προσπάθησε με κάθε τρόπο να την εμποδίσει! Ζήτησε συνάντηση με το Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά για να ενημερωθεί για τις τοποθετήσεις και να απαιτήσει την τήρηση της σειράς που προβλέπεται από τα Π.Δ. 50 και 100. Από την συνάντηση (Παρασκευή 6/9), ωστόσο απουσίαζε ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά απροειδοποίητα. Έγινε συνάντηση τελικά μόνο με τον αναπληρωτή Διευθυντή και δόθηκε ενημέρωση μόνο για τα τμήματα, αλλά όχι για τη διαδικασία των τοποθετήσεων, καθώς δεν ήταν αρμοδιότητα του. Στις 11/9, η ΕΛΜΕ πραγματοποίησε δυναμική παρέμβαση στη ΔΙΔΕ, από κοινού με δεκάδες αναπληρωτές που ήταν εκεί για να παραλάβουν το χαρτί της τοποθέτησης τους, απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία, να γίνουν μόνο προσωρινές τοποθετήσεις αναπληρωτών (όχι κάλυψη κενών), να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση όσων είναι στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ και των αποσπασμένων, καθώς και να δίνονται σε κάθε φάση (μόνιμους, αναπληρωτές) όλα τα πραγματικά κενά. Ενημέρωσε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ και ζήτησε συμπαράσταση. Μετά από πολλές ώρες μπλοκαρίσματος της διαδικασίας και αφού προηγήθηκαν οι απαράδεκτες απειλές του Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά προς τους συναδέλφους αναπληρωτές (βλέπε απόφαση ΕΛΜΕ υπ' αριθμ: 188/11-9-2019), για τις οποίες καταγγέλθηκε και από την ΑΔΕΔΥ, πήραν οι συνάδελφοι αναπληρωτές τα χαρτιά τοποθέτησης τους. Έκπληκτοι πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές διαπίστωναν πως έχουν τοποθετηθεί όπου να 'ναι, ακόμα και σε σχολεία που δεν δήλωσαν!

Αλήθεια 4η

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΙΔΕ Πειραιά προχωρά σε αυθαιρεσίες κάθε είδους! Για 3η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιεί τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στη ΔΙΔΕ Πειραιά (στα γραφεία), εντελώς παράτυπα, πέρα και έξω από κάθε διαδικασία (βλέπε πράξη ΠΥΣΔΕ 29/30-08-2019). Η διαδικασία για την απόσπαση σε κάποιο φορέα/υπηρεσία είναι συγκεκριμένη και γίνεται με αίτηση απόσπασης του εκπαιδευτικού και έγκρισής της από το Υπουργείο και την Περιφέρεια. Κανένα ΠΥΣΔΕ δεν έχει την αρμοδιότητα τοποθέτησης-απόσπασης εκπαιδευτικών στη ΔΙΔΕ (γραφεία).

  • Να σταματήσουν η αυθαιρεσία και η αδιαφάνεια! Να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών. Να προχωρήσει η διαδικασία των τοποθετήσεων, όπως ακριβώς προβλέπεται από τα Π.Δ. 50 και 100 και να δίνονται με διαφάνεια όλα τα κενά!

  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί

  • Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε σύσκεψη όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές Δευτέρα 16/9 13:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Μαυρομιχάλη 14, 3ο ΓΕΛ Πειραιά, 1ος όροφος),

  • Καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα όλους τους συναδέλφους για νέα κινητοποίηση στη ΔΙΔΕ (θα υπάρξει νέο ενημερωτικό).

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα