Ενημέρωση της προέδρου της ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου" για την Τριμερή Επιτροπή

05/04/2018 - 18:35

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΓΙΑ ΤΡΙΜΕΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 (από την Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»)

Συνεδρίασε  τη  Μ.Τρίτη  3-4-2018  στις 10πμ  η Τριμερής επιτροπή στη Γ΄ Διεύθυνση , με τη συμμετοχή του Διευθυντή Π.Ε , των Δημάρχων και των Προέδρων των Συλλόγων της  περιοχής  για να γνωμοδοτήσουν  στο αν υπάρχουν οι δυνατότητες να υλοποιηθεί η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή στους Δήμους  της Γ ΄ Διεύθυνσης.

Η εισήγηση του Δ/ντή  Εκπαίδευσης  για το Περιστέρι ήταν θετική λέγοντας ότι τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν στα Νηπιαγωγεία του Κέντρου, της  Ανθούπολης και της Χρυσούπολης  θα αντιμετωπιστούν με αλλαγές ορίων  και υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών με βάση πάντα τα 25αρια τμήματα.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας συμφώνησε ότι υπάρχει η δυνατότητα να πάνε τα προνήπια στα Νηπιαγωγεία του Δήμου  και  να περισσέψει χώρος στους Παιδικούς Σταθμούς..

Η  Προέδρος  του Συλλόγου «Έλλη Αλεξίου», αφού κατέθεσε  την απόφαση του σωματείου (7-3-2018), τόνισε ότι η θεσμοθέτηση της Δίχρονης Δωρεάν Υποχρεωτικής Προσχολικής  Αγωγής  στο Νηπιαγωγείο  με ευθύνη του Υπ. Παιδείας βρίσκεται στην προμετωπίδα των αιτημάτων του Συλλόγου και διεκδίκησε την άμεση εφαρμογή της και παράλληλα να παρθούν μέτρα  ώστε αυτό να γίνει πράξη σε κατάλληλες κτηριακές υποδομές, με μόνιμο εκπαιδευτικό-βοηθητικό προσωπικό.

Με βάση τις τοποθετήσεις φαίνεται ότι θα εφαρμοστεί  η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή  για νήπια και  προνήπια στο Δήμο Περιστερίου.

Ο λεκτικός προπηλακισμός και η επίθεση που δέχτηκε η Πρόεδρος από παριστάμενα μέλη παρατάξεων γιατί έβαλε τις σωστές προϋποθέσεις είναι απαράδεκτος και φανερώνει ότι κάποιοι στηρίζουν σθεναρά την κυβέρνηση που αντί να πάρει όλη την ευθύνη που της αναλογεί, πετάει το μπαλάκι στα σωματεία  και επιχειρεί να τα κάνει συνυπεύθυνα στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Νηπιαγωγεία.

Η θέση του Δ/ντή Γ΄ Δ/νσης  ότι υλοποιείται  στην  παρούσα στιγμή  η 2χρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή γιατί  «..τους  βολεύουν τα νούμερα..» αποκαλύπτει την πολιτική της κυβέρνησης που  μετράει τις  ανάγκες των μικρών παιδιών σαν κόστος.

Ο ρόλος του σωματείου είναι να διεκδικεί σε όλα τα επίπεδα και δεν είναι να συνυπογράφει κοινά κείμενα με εκπροσώπους της διοίκησης –τοπικής ή κεντρικής και να συναινεί στις μετακινήσεις μικρών παιδιών, στα ακατάλληλα κτήρια και στα 25αρια τμήματα.

Θα συνεχίσει να  παλεύει για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας.

Χωρίς να κάνει εκπτώσεις σε αυτό που είναι σύγχρονο και αναγκαίο, θα συνεχίσει να διεκδικεί να παρθούν όλα τα μέτρα για την  άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Με μαζικούς μόνιμους διορισμούς νηπιαγωγών και βοηθητικού προσωπικού τώρα, ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν και στα Νηπιαγωγεία.

Ο αγώνας μας αυτός, μέσα από τον Σύλλογό μας, είναι κοινός με τον αγώνα των γονιών και όλων των εργαζομένων, κόντρα στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική ΕΕ, ΟΟΣΑ και κυβέρνησης, για μόρφωση, ζωή και δουλειά με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας. Μόνο έτσι θα κατακτηθεί και η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή ώστε και το τελευταίο προνήπιο να φοιτήσει στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.

ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΜΠΗ

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» 5-4-2018

(επισυνάπτεται η απόφαση του Συλλόγου για τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή που κατατέθηκε στην Επιτροπή )

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα