Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χανίων

Επεξηγήσεις...για τα αυτονόητα!

05/06/2022 - 11:34

Επεξηγήσεις …….για τα αυτονόητα!!!

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΑΚ, που ένιωσε να «λασπώνεται» από την αναφορά μας στη στάση της για το ζήτημα της διαδικασίας των εκλογών, οφείλουμε στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας να διευκρινίσουμε τα εξής:

  • Ως ΑΣΕ, έχοντας την πείρα από τους δεκάδες συλλόγους και ΕΛΜΕ που έκαναν εκλογές τον Νοέμβρη, που σε κανέναν δε δόθηκε συνδικαλιστική άδεια και όπου δεν πάρθηκαν μέτρα η πτώση της συμμετοχής ήταν μεγάλη, καταθέσαμε πρόταση στο ΔΣ για εκλογές σε 3 μέρες (μία στην πόλη των Χανίων, μία στην Κίσσαμο και μία στον Αποκόρωνα), η οποία απορρίφθηκε από όλες τις παρατάξεις. Μετά και την ανακοίνωση της ΔΟΕ που απαγόρευε ουσιαστικά τις εκλογές σε διαφορετικές μέρες (;), συμφωνήσαμε στην πρόταση για εκλογές σε μία μέρα αλλά με επιπλέον εκλογικά κέντρα σε Κολυμπάρι και Αποκόρωνα ή Σούδα, η οποία απορρίφθηκε από ΔΗΣΥ και ΕΑΚ, με την τελευταία να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει και ζήτημα εγκυρότητας του αποτελέσματος. Φυσικά ξεκαθαρίσαμε ότι οι ηλεκτρονικές εκλογές αποτελούν κόκκινη γραμμή!

Συναδέλφισσες-οι,

Σε μια περίοδο που οι εξελίξεις και στον κλάδο μας είναι τόσο πυκνές, που ο ν. Χατζηδάκη στέκεται σα δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων, που η ακρίβεια στην
ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης έχουν κάνει ανυπόφορη την καθημερινότητά μας σε όλα τα επίπεδα, δε γίνεται το σωματείο να μην παίρνει υπόψη όλες αυτές τις δυσκολίες και άρα να μην παίρνει και κανένα μέτρο για να συσπειρώσει το σύνολο των συναδέλφων στο συνδικάτο.

Άλλωστε δε μιλάμε για κάτι καινούριο. Είναι τα ίδια μέτρα που παίρνουν εδώ και δεκαετίες συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, που δεν έχουν συνδικαλιστική άδεια, και προχωρούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να φτάσουν στους συναδέλφους τους, για να έχουν μαζικά, δυνατά σωματεία, όπλο στα χέρια των εργαζομένων. Αντί γι’ αυτά βέβαια η ΕΑΚ έφτασε σε σημείο να προτείνει οι εκλογές να γίνουν την περίοδο 16-20/6, δηλαδή μετά τη λήξη των μαθημάτων!!!

Όσο για τα περί διαβλητότητας είναι πραγματικά αστεία, όταν όλες οι εκλογικές διαδικασίες γίνονται με παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων. Τέτοιου είδους επιχειρήματα μας θυμίζουν τη λαϊκή παροιμία «Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει». Ατυχές είναι επίσης και το παράδειγμα της ΕΑΚ που αφορά στις εκλογές της ΕΛΜΕ. Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους της ΕΑΚ, πως αν η εκλογική διαδικασία ολοκληρωνόταν την πρώτη μέρα, οι ψηφίσαντες δε θα ξεπερνούσαν τους 200, σε ένα σωματείο 1500 περίπου μελών!!!

Και επειδή, όπως είπαμε, πρέπει να εξηγήσουμε τα αυτονόητα, προφανώς η αναφορά μας στις ηλεκτρονικές εκλογές (όπως γίνεται ξεκάθαρο και από την ανακοίνωσή μας) αφορά την παράταξη της ΔΗΣΥ, καθώς είναι γνωστό πως στέλεχός της το ίδιο βράδυ των εκλογών, πανηγύριζε ουσιαστικά υπέρ των ηλεκτρονικών εκλογών.
Επιστρέφοντας λοιπόν τα περί λασπολογίας, δε θα ασχοληθούμε άλλο με τον εκνευρισμό της ΕΑΚ.

Προχωράμε με όλους τους συναδέλφους μαζικά, μαχητικά!

Βάζουμε στο επίκεντρο τις πραγματικές μας ανάγκες για αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη

δουλειά, ζωή με δικαιώματα!
Το δίκιο και τη δύναμη έχουμε οι πολλοί!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα