Επιστολή συναδέλφων αναπληρωτών Γενικής και Ειδικής Αγωγής

26/11/2020 - 17:42

Την επιστολή στηρίζουν οι ΣΕΠΕ "Μ. Παπαμαύρος" και "Ρόζα Ιμβριώτη"

ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη:

Στηρίζουμε την επιστολή των συναδέλφων και ζητάμε να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην παράλληλη τα οποία είναι τουλάχιστον 1942 χωρίς τις γνωματεύσεις του Οκτώβρη, άρα είναι πολύ περισσότερα. Συγκεκριμένα με βάση τον πίνακα που δημοσιεύτηκε στις 17/9 τα κενά στην παράλληλη ήταν 2750 και οι ως τώρα προσλήψεις στην Παράλληλη 808 (18 Σεπτεμβρίου: Δεν είχαμε προσλήψεις στην παράλληλη. 6 Οκτωβρίου: 756 προσλήψεις ειδικής, 635 παράλληλες. 16 Οκτωβρίου (τρίμηνα): 204 ειδικής,162 παράλληλες. 5 Νοεμβρίου: 11 προσλήψεις για παράλληλη στήριξη. Άρα 808 προσλήψεις για την παράλληλη στήριξη), που σημαίνει ότι έχουν μείνει ακάλυπτα 1942. Σε αυτά προστίθενται και νέες γνωματεύσεις τον μήνα Οκτώβριο, που συνήθως είναι αρκετές!

Από αυτό προκύπτει η επιτακτική ανάγκη το Υπ. Παιδείας να καλύψει άμεσα αυτά τα κενά και σε καμία περίπτωση να μη στερήσει και από άλλα παιδιά, που ως τώρα είναι ενταγμένα και βοηθιούνται στα ΤΕ, τους ειδικούς εκπαιδευτικούς τους, κάτι που επιχειρεί η κυβέρνηση με την εγκύκλιο που έστειλε στις 20/11.

Παράλληλα τονίζουμε το προφανές, που είναι ότι, αν μια φορά είναι δύσκολο για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να παρακολουθούν αβοήθητα την εκπαιδευτική διαδικασία στη συνήθη περίοδο με ανοιχτά σχολεία, είναι πολλαπλάσια δύσκολο γι’ αυτά να παρακολουθούν αβοήθητα την εξ αποστάσεως, που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολη για όλα τα παιδιά κυρίως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Άρα είναι αναγκαίο τώρα να καλυφθούν όλα τα κενά στην Παράλληλη Στήριξη, ώστε κάθε παιδί να έχει τον ειδικό Δάσκαλο ή Νηπιαγωγό του, που θα συνεχίσει να είναι μαζί του και όταν ανοίξουν τα σχολεία.

 Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή των συναδέλφων αναπληρωτών, που αρκετοί υπήρξαν και μέλη του Συλλόγου μας:

Επιστολή συναδέλφων αναπληρωτών Γενικής και Ειδικής Αγωγής

"Καλησπέρα,

σας προωθούμε το παρακάτω κείμενο φανερά εκνευρισμένοι από τη κυβέρνηση και τους χειρισμούς της. Γνωρίζουμε πως πολλοί γονείς περιμένουν εναγωνίως την πρόσληψη εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης για τα παιδιά τους.

Ομοίως, και εμείς οι εκπαιδευτικοί περιμένουμε εναγωνίως την πρόσληψή μας, που έχει ήδη καθυστερήσει 20 ημέρες και δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα γίνει. Υπάρχουν πάρα πολλά κενά, τόσο στη γενική όσο και στην ειδική αγωγή, τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα, είτε για τις ανάγκες της δια ζώσης διδασκαλίας είτε για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Τα κενά ειδικής έχουν καταγραφεί από τέλη Οκτώβρη και τα κενά γενικής ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, απλά για κάποιο λόγο δεν προχωράει η διαδικασία προσλήψεων. Ούτε εμείς έχουμε σαφή ενημέρωση γι' αυτό. Τα σχολεία πιθανόν να ανοίξουν 7/12 και στόχος είναι ως τότε να έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να λειτουργήσει σωστά και χωρίς βασικές ελλείψεις. Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ήδη κινητοποιηθεί, αλλά σας θέλουμε κι εσάς δίπλα μας, για να ακουστούμε ακόμα περισσότερο. Θεωρούμε πως όλοι μαζί, αν ακουστούμε, θα τα καταφέρουμε. Προωθήστε το όσο περισσότερο μπορείτε.

Βιώνουμε φέτος πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες όμως δε θα πρέπει για κανένα λόγο να εμποδίζουν την ομαλή φοίτηση κι εξέλιξη των παιδιών σας. Ως εκπαιδευτικοί ή/ και ως γονείς γνωρίζουμε τις ανάγκες των παιδιών που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής δυσκολίες και ταυτοχρόνως αναγνωρίζουμε τη μεγαλύτερή τους ανάγκη, για εξατομικευμένη διδασκαλία και συμβουλευτική, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Υπάρχουν παιδιά τα οποία χρειάζονται το εξατομικευμένο πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης, για να μπορέσουν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της τάξης. Τα σχολεία είναι ανοιχτά και όλοι οι μαθητές δικαιούνται ίση μεταχείριση, διότι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να τα καταφέρουμε, γιατί "η ισχύς εν τη ενώσει"

Ευχόμαστε να μας στηρίξετε στον αγώνα μας με όποιον τρόπο μπορείτε.

Με εκτίμηση, Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής"

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα