Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ

Έξω από τα σχολεία οι φασίστες!

06/10/2021 - 15:02

Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι ΣΕΠΕ: "Ν. Πλουμπίδης", "Μ. Παπαμαύρος", "Γ. Σεφέρης" και "Ρόζα Ιμβριώτη"

Έξω από τα σχολεία οι φασίστες!

Οι δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις δεν τρομοκρατούν το λαϊκό κίνημα. Ο Σύλλογός μας      «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί στις 7/10 στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 19:30 και στην πορεία που θα ακολουθήσει ως το Σύνταγμα όπου θα γίνει Συναυλία.

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει  τις νέες  δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις, στην Ηλιούπολη και στο Ηράκλειο.

Η πρώτη σημειώθηκε  στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Κυριακής, όταν οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτέθηκαν, με αλυσίδες και άλλα δολοφονικά μέσα, σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την ώρα που πραγματοποιούσαν μαζική πολιτική εξόρμηση.

Η δεύτερη  λίγες ώρες αργότερα, όταν μία ομάδα περίπου 10-15 ατόμων, φορώντας κουκούλες και μαύρα ρούχα, επιτέθηκε σε συγκεντρωμένους στην πλατεία μπροστά από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Ηρακλείου Αττικής, το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης της ΚΕΕΡΦΑ για την επέτειο ενός χρόνου από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Αν νομίζουν οι νοσταλγοί του Χίτλερ πως θα φοβίσουν το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι. Η δράση τους θα συναντήσει την καθολική οργανωμένη αντίδραση του λαϊκού κινήματος, ώστε να απομονωθεί ο φασισμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά.

Η κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη της απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών. Να σταματήσει την πολιτική των ίσων αποστάσεων επικαλούμενη την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. Ο εργαζόμενος  λαός, οι εκπαιδευτικοί και η νεολαία δε βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τους θύτες με τα θύματα. Ξέρουν πολύ καλά ότι το σύστημα που ζει από τον ιδρώτα  τους και το υπερασπίζεται η Κυβέρνηση  γεννά  το τέρας του φασισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

7 Οκτωβρίου ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ:

•             Παίρνουμε πρωτοβουλίες στα σχολεία μας, πραγματοποιούμε συζητήσεις με τους μαθητές, αναδεικνύουμε μέσα από την σύγχρονη ιστορία αλλά και με τα τελευταία γεγονότα των ημερών τις συνέπειες του φασισμού και του ναζισμού στους λαούς όλου του κόσμου.

•             Την ίδια ημέρα καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος  σε όλες τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται από σωματεία και μαζικούς φορείς. Ο Σύλλογός μας «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί στις 7/10 στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 19:30 και στην πορεία που θα ακολουθήσει ως το Σύνταγμα όπου θα γίνει Συναυλία.

 Έξω από τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς!  Μπλόκο στους φασίστες  σε κάθε γειτονιά!

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα