Φωτορεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις στις 2 Μάρτη - Ανταπόκριση από όλη την Ελλάδα

03/03/2018 - 15:44

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με ξύλο και χημικά απάντησε η κυβέρνηση σε μία ακόμη λαϊκή κινητοποίηση. Θύμα της νέας επίδειξης του κυβερνητικού αυταρχισμού, ήταν αυτή τη φορά αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί, που πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί που ζητούσαν μόνιμη και σταθερή δουλειά, δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η χρήση χημικών στο σώμα της συγκέντρωσης, με ξεκάθαρη πρόθεση να την διαλύσουν. 

Από την επίθεση, τραυματίστηκαν δύο εκπαιδευτικοί: Ο Νίκος Κατσαρός, στέλεχος του ΠΑΜΕ, στην Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας και ο Βασίλης Μιχαλόπουλος από τον ΣΕΠΕ Μεσσηνίας. Και οι δύο εκπαιδευτικοί μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό με χτυπήματα από γκλομπ στο κεφάλι!  

Κάτω από την επιμονή των ταξικών δυνάμεων, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν και οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στο κτίριο του υπουργείου. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με τις οποίες κορυφώθηκε η εβδομάδα δράσης με κεντρικά αιτήματα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών και εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ από την Αττική αλλά και άλλες περιοχές, όπως την Εύβοια, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Κέρκυρα και αλλού, έδωσαν μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν και φοιτητικοί σύλλογοι. Σε όλη τη διάρκειά της, μέσα από τα συνθήματα, τα πανό, τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς που απηύθυναν πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, κατήγγειλαν την κοροϊδία σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς, απαιτούσαν να μην απολυθεί κανένας από τους χιλιάδες συμβασιούχους που τόσα χρόνια περιπλανιούνται στην Ελλάδα με μία βαλίτσα στο χέρι, χωρίς δικαιώματα, δήλωσαν πως δεν πάει άλλο με τα κενά και την υποχρηματοδότηση, κατήγγειλαν την πολιτική που επιχειρεί να αποκρύψει τις ελλείψεις με μέτρα που υπονομεύουν το μορφωτικό δικαίωμα και που ετοιμάζεται να φέρει νέα, όπως συγχωνεύσεις σχολείων και νέες αλλαγές στο λύκειο.

Τονίστηκε ότι η διαδήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. «Το δικαίωμα στη δουλειά και στη μόρφωση θα το κερδίσουμε με τους αγώνες μας», ήταν το μήνυμα που έστελνε με το πανό της η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, ενώ «Κανένας συμβιβασμός με ελλείψεις - κενά - υποχρηματοδότηση, μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των αναγκών» αναγραφόταν στο πανό της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, εξίσωση των δικαιωμάτων τους με των μονίμων, απαίτησαν μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τη Θεσσαλονίκη και άλλους νομούς της Μακεδονίας που το μεσημέρι διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Μαχητικό το μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, έδωσε τον τόνο με τα πανό και τα συνθήματα. Ξεχώρισε το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Θεσσαλονίκης αλλά και του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας με το πανό να απαιτεί «Εδώ και τώρα στην ειδική αγωγή μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί».

Οι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν την απόφασή τους το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά να το κερδίσουν με τον αγώνα τους, σε σύγκρουση και ρήξη με τη σύγχρονη βαρβαρότητα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και ΕΕ.

Κινητοποίηση στη Λήμνο

Μαζικά συμμετείχαν οι αναπληρωτές, αλλά και μόνιμοι εκπαιδευτικοί στις στάσεις εργασίας και στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν την Παρασκευή ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, αλλά και η Επιτροπή Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών του νησιού στην πλατεία ΟΤΕ στη Μύρινα.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Ανδρέας Ξυπτεράς, αναπληρωτής εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου και μέλος της Επιτροπής Αναπληρωτών του νησιού.

Από τη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα που διάβασε η Κωνσταντίνα Αλεξανδρή, αναπληρώτρια, μέλος της Επιτροπής Αναπληρωτών. Επίσης, διαβάστηκε από την αναπληρώτρια Γεωργία Χειράκη επιστολή, μέσα από την οποία αναδεικνύονται τα προβλήματα που βιώνουν οι αναπληρωτές.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί με πορεία μέσα από την αγορά της Μύρινας κατέληξαν στο Δημαρχείο του νησιού όπου εκπρόσωποί τους παρέδωσαν το ψήφισμα στη Δημοτική Αρχή, ζητώντας να πάρει ανάλογη απόφαση στήριξης και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης έθεσαν για άλλη μια φορά τα αιτήματα για επισκευή του Γυμνασίου Μύρινας, του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας, το πρόβλημα με τη θέρμανση του Νηπιαγωγείου Μούδρου και το αίτημα για τη συστέγαση των δύο τμημάτων του. Τέλος, ζητήθηκε η χρηματοδότηση των Νηπιαγωγείων του νησιού από τη Σχολική Επιτροπή ώστε να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ οι γονείς για τη γραφική ύλη και τα υλικά κατασκευών που χρειάζονται.

Κινητοποίηση στην Κέρκυρα

Εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας πραγματοποίησαν μαζική και μαχητική συγκέντρωση στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων. Μετά από ένα σύντομο αποκλεισμό της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του περιφερειακού διευθυντή.

Παίζοντας το γνωστό ρόλο του στην υλοποίηση και προπαγάνδιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στα Ιόνια Νησιά, ο περιφερειακός διευθυντής συνέχισε τον εμπαιγμό σχετικά με το απολύτως δίκαιο αίτημα για άμεσους μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» σημειώνει: «Ο περιφερειακός διευθυντής δήλωσε ότι και αυτός, αλλά και το υπουργείο και η κυβέρνηση συμφωνούν με το αίτημα των μόνιμων διορισμών, αλλά δεν γίνονται γιατί …κάπου κολλάνε και μας κάλεσε από κοινού να πιέσουμε λες και δεν είναι αυτός και το κόμμα του στην εξουσία!!! Προσπάθησε με κάθε τρόπο να συσκοτίσει την ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζοντας το έργο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί την κατεύθυνση της ΕΕ και τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για ελαστικές σχέσεις εργασίας κρατώντας ομήρους χιλιάδες εκπαιδευτικούς (22.750 και στις δύο βαθμίδες φέτος φέτος) και τις οικογένειές τους.

Και επειδή από συμπάθεια και λόγια συμπόνιας έχουμε χορτάσει, θυμίζουμε ότι ο περιφερειακός διευθυντής είναι ο ίδιος που έκοψε δεκάδες ολιγομελή τμήματα στην αρχή της χρονιάς, μειώνοντας έτσι τις εκπαιδευτικές ανάγκες, είναι ο ίδιος που όταν του ζητήθηκε να στείλει τα οργανικά κενά και πλεονάσματα στο υπουργείο όχι υπολογίζοντας τα τμήματα με 27 μαθητές ανά τμήμα αλλά με 20 που είναι και απόλυτα παιδαγωγικό αρκέστηκε στην…. εκκωφαντική σιωπή και τα δημιουργικά μαθηματικά!!!».

Βασική Κατηγορία: 

Ο Διονύσης Γεωργόπουλος από την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης

Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών - Συνεχίζουμε τον αγώνα

2 3 2018 εισοδος εκπαιδευτικών εντός του χώρου του υπουργείου και συνθήματα

2 3 2018 εισοδος εκπαιδευτικών εντός του χώρου του υπουργείου

2 3 2018 Έξω από τις πύλες του Υπουργείου εκαντοντάδες εκπαιδευτικοί ζητούν να ανοίξουν οι πόρτες 1

2 3 2018 Έξω από τις πύλες του Υπουργείου εκαντοντάδες εκπαιδευτικοί ζητούν να ανοίξουν οι πόρτες

Αίτημα για συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου 2 3 2018

2 3 2018 Είσοδος των εκπαιδευτικών στο Υπ Παιδείας

Επίθεση ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ Δ. ΔΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα