Για ακόμα μια φορά αντιμέτωποι με χημικά οι εκπαιδευτικοί (Vid)

30/03/2018 - 23:16

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Στους δρόμους για άλλη μια φορά βρέθηκαν μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ενάντια στην αδιοριστία και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Για άλλη μια φορά, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ΜΑΤ και χημικά αντί για απαντήσεις, αποδεικνύοντας ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή.

Οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο πορεύτηκαν από τα Προπύλαια προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, για να ζητήσουν, όπως είχαν εξαγγείλει, απαντήσεις από την κυβέρνηση, η οποία παρέταξε τις κλούβες και τα ΜΑΤ μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου και «έπνιξε» στα χημικά τη συγκέντρωση.

Μετά τη 1 το μεσημέρι, ξεκίνησε το συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος είχαν πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση Σωματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών.

Από το βήμα της κινητοποίησης, τονίστηκε για μια ακόμα φορά πως δεν πάει άλλο με την πολιτική της αδιοριστίας, των εργασιακών σχέσεων - λάστιχο που τσακίζουν τις ζωές των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι διασχίζουν με μια βαλίτσα στο χέρι τη χώρα, με την πολιτική που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Κατήγγειλαν τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης, που δεν εξαγγέλλει άμεσα μόνιμους διορισμούς, τα σχέδια που ανοίγουν το δρόμο για νέες απολύσεις και απαίτησαν, μεταξύ άλλων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην Εκπαίδευση και μέχρι τότε, εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μόνιμων συναδέλφων τους και μέτρα στήριξης των αναπληρωτών. Τονίστηκε πως η κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων συλλαλητηρίων που έγιναν στο υπουργείο Παιδείας τις προηγούμενες βδομάδες και ότι θα υπάρχει κλιμάκωση.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος μετέφερε αγωνιστικό χαιρετισμό συμπαράστασης του Κόμματος στον αγώνα των εκπαιδευτικών.

«Στηρίζουμε αυτό τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη Βουλή και θα το κάνουμε μέχρι τη δικαίωσή του (...) Είναι και αυτός ένας αγώνας απέναντι σε μια βάρβαρη πολιτική, που έχει τη βούλα της ΕΕ και που χαντακώνει κάθε μέρα τη ζωή του λαού μας για να υπηρετήσει τα συμφέροντα και τα κέρδη των εκμεταλλευτών του λαϊκού μόχθου. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που αδίστακτα συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων και ξεδιάντροπα κοροϊδεύει χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που δίνουν την ψυχή τους στα σχολεία, σε κάθε γωνιά της χώρας, για τη μόρφωση των παιδιών του λαού μας», τόνισε ανάμεσα σε άλλα.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν, επίσης, Πρωτοβάθμια Σωματεία Εκπαιδευτικών, εκπρόσωποι εργαζομένων, μεταξύ των οποίων η διοίκηση της ΟΕΝΓΕ, η οποία είχε προγραμματίσει στάση εργασίας, ενώ διαβάστηκε μήνυμα συμπαράστασης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (FISE).

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Βίντεο
Εμμανουέλα Κοκκορόγιαννη από Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και γραμματέας του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Χαϊδαρίου

 

Βασική Κατηγορία: 

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΔΕΛΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα