Αιρετοί της ΑΣΕ στο ΠΥΠΣΕ Β΄Αθήνας

Για τα κενά στη Β΄Αθήνας

18/09/2020 - 14:29

Ανακοίνωση των Αιρετών με την ΑΣΕ στη Β΄Αθήνας για τα κενά

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι μετά  την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών και την τοποθέτηση και των αναπληρωτών, που είχαν μείνει στη διάθεση και οι οποίοι αντιμετώπισαν  όλο αυτό το διάστημα την ταλαιπωρία των μετακινήσεων από σχολείο σε σχολείο σε όλη τη Β΄ Αθήνας μέχρι την τελική (;)  τους τοποθέτηση, την  αγωνία της  εύρεσης κατοικίας  κοντά  στον  χώρο  εργασίας, η σχολική χρονιά ξεκίνησε με κενά, στην περιοχή μας,  χωρίς η  κυβέρνηση να έχει προχωρήσει στη β΄ φάση των προσλήψεων. 

ΠΕ 60

26

ΠΕ 70

21

ΠΕ 61

13

ΠΕ 71

18

ΠΕ 08 Εικαστικών

6

ΠΕ 91Θεατρ. αγωγής

9

ΠΕ 11 Φυσ.Αγωγής

3

ΠΕ 86 Πληροφορικής

6

Παράλ. στήριξη ΔΗΜ.

278

Παράλ. στήριξη ΝΗΠ.

34

 

(Τα κενά της παράλληλης στήριξης είναι χωρίς τα νέα αιτήματα που θα κατατεθούν ως το τέλος του μήνα).

Αντίθετα προσπαθεί να παρουσιάσει επικοινωνιακά μία πλαστή εικόνα κανονικότητας σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων, αφήνοντας ουσιαστικά απροστάτευτους εκπαιδευτικούς και μαθητές, με τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού να αυξάνεται μέρα με τη μέρα και τη στιγμή που οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών στη Β΄Αθήνας δεν έφταναν  να καλύψουν τις ανάγκες προ πανδημίας, πόσο μάλλον τώρα.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών για τη νέα σχολική χρονιά είναι οι μισοί και αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στα κενά που υπάρχουν και  σε  όσα ακόμα προκύψουν. Διότι εκτός από  τα λειτουργικά, υπάρχουν τα κενά που θα προκύψουν από τις άδειες ειδικού σκοπού, τις αναρρωτικές και των επαπειλούμενων κυήσεων. Κάτω από την πίεση των εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων και αντιδράσεων το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα γίνει άμεσα η β΄φάση. Απαιτείται κάθε σύλλογος Διδασκόντων να διεκδικήσει να υπάρχει ένας επιπλέον συνάδελφος  για να καλύπτει τις ανάγκες των απουσιών των εκπαιδευτικών.

Χωρίς ντροπή με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία, επιχειρεί τη νομοθέτηση συμβάσεων εργασίας, για την πρόσληψη αναπληρωτών, με τρίμηνη διάρκεια με βασική προϋπόθεση να μην ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, με βάση τις εγκυκλίους του Υπ. Εσωτερικών(!!).

Ως  Αγωνιστική  Συσπείρωση Εκπαιδευτικών   παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των αναπληρωτών συναδέλφων απαιτώντας  μονιμοποίηση όλων όσων έχουν εργαστεί μέχρι τώρα στην εκπαίδευση, καθώς  καλύπτουν πραγματικές ανάγκες.

Προβάλαμε το αίτημα στον Διευθυντή Εκπαίδευσης να  ανακοινωθούν όλα  τα κενά όχι μόνο των σχολείων, αλλά και των ωρών  του κάθε  μαθήματος,  να  παρθούν υπόψη του ΠΥΣΠΕ  τα  ιδιαίτερα προβλήματα  που αντιμετωπίζει  ο κάθε συνάδελφος (οικογενειακή κατάσταση, απόσταση σχολείου από τόπο κατοικίας, μέσα  μετακίνησης,  προβλήματα υγείας…) έχοντας λόγο και απόφαση  στην τοποθέτηση το ίδιο το ΠΥΣΠΕ και απαιτήσαμε  τη δυνατότητα  αίτησης  για  τη βελτίωση  θέσης, πριν τη β΄ φάση.  Μετά από την επιμονή των μελών του ΠΥΣΠΕ λάβαμε την υπόσχεση ότι θα ελεγχθούν οι ενστάσεις που μπορούν να ικανοποιηθούν για τους παραπάνω λόγους.

Ως Αιρετοί όπως και οι εκλεγμένοι  στα ΔΣ των εκπαιδευτικών σωματείων με  το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» σας καλούμε να συσπειρωθείτε στους συλλόγους σας, να συμπορευτείτε  μαζί  μας. Με το ΠΑΜΕ του αγώνα και της μόρφωσης, για ένα σχολείο των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών, για εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για  να καλυφθούν άμεσα  τα κενά όλων των εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες του κάθε σχολείου.  Μόνο στον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης βρίσκεται το δίκιο.

Την Πέμπτη 17/9 στις 6.30μμ συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο στα Προπύλαια μαζί με τους γονείς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους για όλα τα ζητήματα του ανοίγματος των σχολείων.

Οι Αιρετοί της ΑΣΕ

ΣΑΡΔΕΛΗ ΓΙΑΝΝΗΣ  (τακτικός αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ) τηλ.6949665631
Email: sardelis65@yahoo.gr

ΛΙΑΚΟΥ  ΝΤΙΑΝΑ (αναπληρωματική αιρετή) τηλ. 6944797461
Email: dianaliakou@gmail.com

 

16  Σεπτεμβρίου 2020

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα