ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης"

Για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση ΠΕ Β' Αθήνας

21/10/2021 - 15:21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Β΄ΑΘΗΝΑΣ

Την Πέμπτη 14/10  παρά την έντονη βροχόπτωση, ο Σύλλογός μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς από τα 7ο και 10ο Δημοτικά σχολεία Ν. Ιωνίας πραγματοποιήσαμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της  Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας  καθώς η τελευταία  υλοποιεί τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ με κατεπείγουσες διαδικασίες για σύμπτυξη τμημάτων, στοιβάζοντας μαθητές  σε ακατάλληλες αίθουσες  και μάλιστα μπροστά  στην εξέλιξη του 5ου κύματος πανδημίας, επιτείνοντας  τα μεγάλα μαθησιακά κενά που έχουν δημιουργηθεί στα παιδιά λόγω της τηλεκπαίδευσης και της μη ομαλής λειτουργίας των σχολείων την προηγούμενη  περίοδο της πανδημίας.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε ότι ο ίδιος στηρίζει και υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας. Ότι οι συμπτύξεις είναι αναγκαίες γιατί ενώ υπάρχουν μικρά τμήματα σε ορισμένα σχολεία, σε κάποια άλλα δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη εκπαιδευτικοί (!!).

Από τη μεριά μας εκφράσαμε την αντίθεσή μας σ΄ αυτή την πολιτική που δεν προχωρά αμέσως σε προσλήψεις σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης, μετακινεί εκπαιδευτικούς και συμπτύσσει τμήματα ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων για να καλυφτούν τα κενά, αδιαφορώντας για τις ψυχολογικές συνέπειες των  μαθητών με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και εκπαιδευτικού και απαιτήσαμε να μη προχωρήσουν οι συμπτύξεις των τμημάτων. 

Ο Δ/ντής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στο υπουργείο τα αιτήματα μας. Παρόλα αυτά το μεσημέρι με τηλεφωνική εντολή κάλεσε τις τελευταίες τοποθετημένες συναδέλφους στα παραπάνω σχολεία για να αναλάβουν υπηρεσία σε άλλα  σχολεία.

Καταγγέλλουμε αυτή τη στάση και καλούμε τους γονείς να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για το σχολείο που αξίζει στους μαθητές και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας :

  • Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων και κάλυψη όλων των κενών τώρα.

ΤΟ  ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα