Αιρετοί της ΑΣΕ στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής

Για την ταυτόχρονη πρόσκληση δήλωσης των ειδικοτήτων και για τα ολοήμερα τμήματα από το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής

08/09/2020 - 19:44

Ανακοίνωση των αιρετών της ΑΣΕ για την ταυτόχρονη πρόσκληση δήλωσης των ειδικοτήτων και για τα ολοήμερα τμήματα από το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής

Συνάδελφοι, η Διεύθυνση ΠΕ Αν. Αττικής προσκάλεσε τους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αίτηση για:

α) συμπλήρωση ωραρίου του κλάδου ΠΕ 06 και ΠΕ11,  β) τοποθέτηση αποσπασμένων του κλάδου ΠΕ 06, ΠΕ 11, ΠΕ 79.01, ΠΕ86  και γ) τοποθέτηση αναπληρωτών του κλάδου ΠΕ 06, ΠΕ 11, ΠΕ 79.01, ΠΕ86.

Η επιλογή αυτής της διαδικασίας από τη Διεύθυνση έχει ως επακόλουθο οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές να πρέπει  να δηλώσουν σχολεία προτίμησης,  χωρίς προηγουμένως να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των πραγματικών κενών. Γεγονός που οφείλεται στο ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές των μόνιμων εκπαιδευτικών. Για παράδειγμα, υπάρχει περίπτωση  ένα σχολείο να μην εμφανίζει κενό, το οποίο όμως θα προκύψει , αν εγκριθεί η απόσπαση μόνιμου εκπαιδευτικού.

Καλούμε τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου να μην προχωρήσουν στην τοποθέτηση των αναπληρωτών, αν δεν ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των μονίμων. Στην περίπτωση που τελικά η τοποθέτηση των αναπληρωτών γίνει χωρίς την ανάρτηση των πραγματικών κενών, που θα προκύψουν από τις υπηρεσιακές μεταβολές, καλούμε το υπηρεσιακό συμβούλιο να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα βελτίωσης θέσης των αναπληρωτών. Αυτή η  διαδικασία  θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τη β’ φάση προσλήψεων.

Πάγια θέση μας είναι οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων να έχουν οργανική θέση και να συμπληρώνουν το ωράριό τους σε μία σχολική μονάδα. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό, να συμπληρώνουν αποκλειστικά και μόνο σε μία επιπλέον σχολική μονάδα κι όχι σε περισσότερες.

Σε σχέση με τα κενά ολοήμερου τμήματος  που καλούνται οι συνάδελφοι  του κλάδου ΠΕ 60 ΚΑΙ ΠΕ 70 να δηλώσουν, τονίζουμε για ακόμη μια φορά πως κυρίαρχο όργανο σε κάθε σχολική μονάδα είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων. Αυτός και μόνο αυτός θα αποφασίσει για τη στελέχωση του ολοήμερου τμήματος.

Οι Αιρετοί της ΑΣΕ

Μαρία Σφυρή  (τακτικό μέλος): τηλ. 6974319565   mail :mariasfyri@hotmail.com

Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος): τηλ. 6974846032  mail:gnkgeorg@gmail.com

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα