Για τις (μη) Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών στη Δ.Ε. 2018

27/03/2018 - 21:46
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας

Για άλλη μια χρονιά θα μείνουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες συνάδελφοι μας μακριά από τον τόπο τους! Ικανοποιήθηκε μόλις το 7,07%!

Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα τα αποτελέσματα και για τους εκπαιδευτικούς της  Δευτεροβάθμιας.

Και φέτος χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών θα μείνουν χωρισμένες με εκατοντάδες χιλιόμετρα ανάμεσά τους και με το φορτίο να διατηρούν 2 σπίτια, να πληρώνουν συνεχώς δυσβάσταχτα μεταφορικά και διπλή διαβίωση!

Είναι χαρακτηριστικά τα συνολικά στοιχεία: μετάθεση ζήτησαν 6.675 εκπαιδευτικοί, απορρίφθηκαν 6.201 (92,93%) και πήραν μετάθεση 472 (μόλις 7,07%)! Μια πρώτη ματιά στα στοιχεία προκύπτει ότι μόνο σε 2 κλάδους (ΠΕ02, ΠΕ03) μετατέθηκαν πάνω από 50 συνάδελφοι ανά κλάδο, σε 8 κλάδους πάνω από 10, σε 14 κλάδους (ΠΕ04.05, ΠΕ11, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ14.01, κα) μόνο ένας!!!

Παρόλη την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να «εξορθολογήσει» τα κενά ικανοποιώντας τις επιταγές των ΟΟΣΑ-ΕΕ-ΣΕΒ, «μαγειρεύοντας» με τέχνη ακόμα και τα δικά τους στοιχεία, βλέπε συγχωνεύσεις τμημάτων, τμήματα 25 και 28 μαθητών, κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ κλπ, τα ίδια τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Οι χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών, κάθε χρόνο, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επιβεβαιώνουν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία. Κενά που σαφώς μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη των μονίμων συναδέλφων να επιστρέψουν στο τόπο τους, κοντά στις οικογένειες τους, αλλά και των αναπληρωτών για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Κι όλα αυτά σε μια εποχή που οι μισθοί παραμένουν παγωμένοι για πάνω από 9 χρόνια, που έχουμε χάσει πάνω από 6 μισθούς. Πώς θα τα βγάλουν πέρα οι συνάδελφοί μας; Πολλοί από αυτούς ζουν αυτόν τον γολγοθά χρόνια!

Φτάνει πια! Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνει δεύτερη φάση μεταθέσεων για να μετατεθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί στον τόπο συμφερόντων τους!

Μετά τη σφαγή και στις φετινές μεταθέσεις, έχει σημασία να επισημάνουμε ότι η πάγια τακτική που ακολουθεί η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, παλιοί και νέοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, βάζοντας πλάτη στις αναδιαρθρώσεις που φέρνουν περικοπές και συγχωνεύσεις, συμμετέχοντας σε «φιλικές κουβεντούλες» με το Υπουργείο για κριτήρια όχι διορισμών αλλά απολύσεων, φέρνουν την απογοήτευση και την αδρανοποίηση.

Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μεταθέσεις των μονίμων και οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί είναι δεμένες χέρι με χέρι. Είναι ανάγκη τώρα να δυναμώσουμε την πάλη μας για να μπορούμε να ζούμε εμείς με τα παιδιά μας μια ανθρώπινη ζωή! Δεν το βάζουμε κάτω!

Όλες και όλοι στην 24ωρη απεργιακή δράση του Κλάδου στις 30 Μάρτη και στα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 13:30 στην Αθήνα στα Προπύλαια και στη Θεσ/νίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου!

Αθήνα, 27/3/2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα