ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΟΧΕΤΟ ΤΗΣ ΠΑΣΚ

04/12/2009 - 17:10

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

Φρόνιμα και τακτικά
Πάνω με κείνον που νικά
Αν θέλεις να χαρείς
Τη λευτεριά νωρίς
Γίνε προδότης γίνε
Θάναι μαζί σου οι νόμοι
Κι η πλερωμένη γνώμη.
Πέτα την ανθρωπιά σου
Κι από τον αφέντη πιάσου
Κι άμα σε φτύνει αυτός
Να κάθεσαι σκυφτός
Και θάχεις τα πρωτεία
Στη σάπια πολιτεία.
 
Κ. Βάρναλης
Αυτούς τους στίχους του αείμνηστου Κ. Βάρναλη μας θύμισε «η μεγάλη παράταξη της ΠΑΣΚ» με τις ανακοινώσεις της περί αξόνων και άλλων φληναφημάτων.
Με περίσσιο θράσος η παράταξη που γέννησε στη δεκαετία του 80 την επίσημη απεργοσπασία – βλέπε Μπάκας – η παράταξη βαστάζος της πασοκικής αντιλαϊκής πολιτικής επί δεκαετίες μέχρι σήμερα, η παράταξη συνυπεύθυνη για το γκρέμισμα της επετηρίδας, για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, για το κατάπτυστο καθηκοντολόγιο, για τη χρόνια υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού, για την ωρομισθία και τη μερική απασχόληση, η παράταξη που συγκυβερνά χρόνια τώρα με τη ΔΑΚΕ και προωθεί το σχολείο super market, βορά στο κεφάλαιο και τους χορηγούς, τολμά να εγκαλεί το ΠΑΜΕ για «αριστερό δεκανίκι  της δεξιάς».
 
Την ώρα που η κυβέρνησή τους δια της υπουργού κ. Διαμαντοπούλου ανερυθρίαστα τσαλαπατά τα δικαιώματα και όνειρα 45000 συναδέλφων ωρομισθίων και αναπληρωτών, την ώρα που ετοιμάζεται νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα και η εισοδηματική πολιτική αποδεικνύεται για πολλοστή φορά της πείνας, τα φερέφωνά της στη ΔΟΕ και παντού, δηλώνουν ότι διαλέγονται, περιμένοντας πορίσματα το Γενάρη, για να «επαναστατήσουν» το καλοκαίρι!!!
Ποιοι; Αυτοί που όταν κυβερνούσε η ΝΔ ήθελαν να βγάλουν διαπρύσιες ανακοινώσεις ακόμα και για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, τώρα βγάζουν σπυράκια ακόμα και στο άκουσμα μιας 24ωρης απεργίας. Πανικοβλημένοι τρέχουν από συνδικάτο σε συνδικάτο να θολώσουν τα νερά, να υψώσουν τείχη απεργοσπασίας, να υπονομεύσουν και την παραμικρή αντίσταση και αντίδραση.
 
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κάνει αυτό που έκανε πάντα. Οργανώνει τον αγώνα των συναδέλφων σε ταξική βάση. Αντιστέκεται και παλεύει ενάντια στο δικομματισμό και την αντιλαϊκή πολιτική πράσινη ή γαλάζια. Όση λάσπη και να ρίξουν, όσους Πάγκαλους και να επιστρατεύσουν, όσο χυδαίο αντικομμουνισμό και αν χρησιμοποιήσουν οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό.
Διαπιστευτήρια αγωνιστικότητας στους νεροκουβαλητές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ούτε δώσαμε ούτε πρόκειται να δώσουμε. Τα έχουμε κατακτήσει στο ταξικό καμίνι ανάμεσα στους συναδέλφους και προς αυτούς και μόνο απολογούμαστε. Τα «λευκά κολάρα» μπορούν για μια ακόμη φορά να πορευτούν προς το βάλτο, ξεπουλώντας τα δικαιώματά μας.
Ο καθείς «εφ ώ ετάχθη».   
    

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα