Α ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

08/04/2021 - 15:56

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Τα εργατικά σωματεία που υπογράφουμε τον παρόν ψήφισμα καταδικάζουμε απερίφραστα την προσπάθεια της εταιρείας “Edilmac”, με τις πλάτες της Ελληνικός Χρυσός, να χτυπήσει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και τη δράση του στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

Με γελοίες προφάσεις, ανακοίνωσαν σήμερα (26/03) την απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου και μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και του Γραμματέα του Συνδικάτου, για «απαράδεκτη συμπεριφορά».

Η κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας, έρχεται ως συνέχεια των απειλών σε εργαζόμενων για τη μη συμμετοχή τους σε δράσεις, της κήρυξης ως παράνομων των δίκαιων αιτημάτων τους και της απόλυσης (μη ανανέωσης συμβάσεων) 2 εργαζομένων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου τους.
Τους ξεκαθαρίζουμε:

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η ενέργεια αυτή αποτελεί επίθεση απέναντι σε όλα τα σωματεία και την εργατική τάξη, είναι επίθεση στην πάλη των εργατών για το δίκιο τους.

Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.

Εργαζόμενοι αγωνιστές στα μεταλλεία, συνεχίστε τον αγώνα σας. Είμαστε μαζί σας. Η ενότητα της εργατικής τάξης είναι το όπλο μας απέναντι στα παράσιτα που καρπώνονται τον πλούτο που εμείς παράγουμε, με τον ιδρώτα και το αίμα μας. Είναι ο όπλο μας απέναντι στους νόμους και το κράτος τους που μας «προστατεύει» τόσο όσο αντέχουν τα κέρδη τους.

Είμαστε μαζί σας για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων σας.

Το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα