Η τρομοκρατία στους μαθητές δε θα περάσει. Αθωώθηκαν οι διωκόμενοι μαθητές του 1ου και του 2ου Λυκείου Χαλκίδας, ενώ δικάζονται σήμερα άλλοι μαθητές στο Βόρειο Εβρο

25/02/2011 - 10:24
Σε δύο αθωώσεις και σε μια αναβολή προχώρησε χτες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων της Χαλκίδας, στις δίκες μαθητών που ήταν προγραμματισμένες. Θυμίζουμε ότι στη Χαλκίδα είχε στηθεί μια «βιομηχανία» διώξεων μαθητών, που είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις τα προηγούμενα χρόνια, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, διώξεων με ξεκάθαρο στόχο την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των αγωνιζόμενων μαθητών.

Οπως φάνηκε χτες, κατέρρευσαν οι κατηγορίες εναντίον των μαθητών του 1ου και του 2ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας και το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωσή τους. Προηγούμενα, είχε δώσει αναβολή στη δίκη για τους μαθητές του ΕΠΑΛ, δίνοντας νέα ημερομηνία εκδίκασης την 29η Σεπτέμβρη 2011.

Από νωρίς χτες το πρωί, μαθητές που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Χαλκίδας και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έδωσαν το «παρών» έξω από τα δικαστήρια, παρά την έντονη βροχόπτωση, συμπαραστεκόμενοι στους διωκόμενους μαθητές. Επίσης, με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, μετά από πρόταση των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταδίκασε τις διώξεις των μαθητών και τους εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Νέα δίκη σήμερα στο Διδυμότειχο

Δικάζονται και πάλι σήμερα μαθητές στο Βόρειο Εβρο για συμμετοχή τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Β. Εβρου του ΠΑΜΕ θεωρεί πρωτοφανές και βαθύτατα αυταρχικό - αντιπαιδαγωγικό να σέρνονται στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές των Λυκείων και Γυμνασίων των Σχολείων του Διδυμοτείχου με την κατηγορία ότι το φθινόπωρο του 2009 συμμετείχαν στους μαθητικούς αγώνες και εμπόδισαν(!)με κατάληψη τη λειτουργία των σχολείων.

«Βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε μια επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης των μαθητών. Και γι' αυτό για άλλη μια φορά επιστρατεύεται το αυταρχικό νομοθετικό οπλοστάσιο (Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου 1999) που ψήφισαν στη βουλή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Πραγματικά, ο αυταρχικός τους κατήφορος δεν έχει "πάτο", τονίζεται στην ανακοίνωση. Με τα δικαστήρια, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους. Τους ενοχλεί βαθύτατα να βλέπουν μια νεολαία να ονειρεύεται και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον. Θέλουν νεολαία και εκπαιδευτικούς με σκυμμένο το κεφάλι να εφαρμόζουν χωρίς αντιστάσεις την αντιλαϊκή πολιτική τους».

Τέλος, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να σταθούν στο πλευρό των μαθητών.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα