Κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε καθημερινή πολύμορφη δράση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

08/01/2018 - 21:04
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε καθημερινή πολύμορφη δράση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Σε απεργία καλούν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε καθημερινή πολύμορφη δράση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Σε απεργία στις 12 Γενάρη καλούν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για να δοθεί απάντηση στο το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της τρίτης «αξιολόγησης», στα «προαπαιτούμενα» της οποίας, μαζί με άλλα αντιλαϊκά μέτρα, περιλαμβάνεται και η επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα.

Αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει ήδη πολλές Ομοσπονδίες, εργατικά Κέντρα και συνδικάτα.

Με κεντρικό σύνθημα:

«Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης! Όλοι στον Αγώνα!»,

το ΠΑΜΕ καλεί σε καθημερινή πολύμορφη δράση - απάντηση στο πολυνομοσχέδιο και μαζική συμμετοχή στην απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Γενάρη

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Γενάρη θα γίνουν:

 • Αθήνα: Στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια
 • Θεσσαλονίκη: Στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου
 • Πειραιάς: Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη
 • Αγρίνιο: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Γιάννενα: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
 • Νάουσα: Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία
 • Χαλκίδα: Στις 6.30 μ.μ. συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς

Κινητοποιήσεις την Τρίτη 9 Γενάρη

Στο πλαίσιο των πολύμορφων αγωνιστικών δραστηριοτήτων την Τρίτη 9 Γενάρη θα γίνουν κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεις.

Συγκεκριμένα κινητοποιήσεις μέχρι στιγμής θα γίνουν σε:

 • Αθήνα: Στις 4 μ.μ. στην Ομόνοια
 • Αγρίνιο: Στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Θήβα: Στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Καρλόβασι: Στις 6 μ.μ. στο παράρτημά του Εργατικού Κέντρου (οδός Γοργύρας)
 • Λαμία: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου
 • Λιβαδειά: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
 • Νάουσα: Στις 12 μ. στην πλατεία
 • Σάμο: Στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
 • Χαλκίδα: Στις 6.30 μ.μ. στα φανάρια Νεάπολης

Κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία την Τετάρτη 10 Γενάρη

Ακόμη, στα πλαίσια των πολύμορφων δραστηριοτήτων θα γίνουν κινητοποιήσεις την Τετάρτη 10 Γενάρη στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής:

 • Στην Αττική το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 3.30 μ.μ. στα Ειρηνοδικεία Αθήνας (Κυρίλλου Λουκάρεως 14), Νίκαιας (Ερμού 6 και Π. Τσαλδάρη), Πειραιά (Νικήτα 12).
 • Στη Θεσσαλονίκη, στις 3.30 μ.μ., συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης (Δικαστικό Μέγαρο).
 • Στην Χαλκίδα, στις 3.30 μ.μ., στο Ειρηνοδικείο (Βαρατάση 25).

Συλλαλητήρια την Δευτέρα 15 Γενάρη

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται την Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης των μέτρων με συλλαλητήρια μέχρι στιγμής σε:

 • Αθήνα: Στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια
 • Θεσσαλονίκη: Στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

Παράλληλα καθημερινές θα είναι οι περιοδείες κι οι εξορμήσεις προκειμένου να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι συμμετοχές Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ

«Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση, που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - φωτιά τις επόμενες μέρες, να πάρει δυναμική απάντηση.

Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής», αλλά και καταστολής των εργατικών - λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, έως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα.

Το ΠΑΜΕ καλεί, επίσης, συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή, 12 Γενάρη, μέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα:

Τρίτη 9/1: Μέρα μαζικής εξόρμησης και ενημέρωσης στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις βιομηχανικές περιοχές, στα εμπορικά καταστήματα, στις γειτονιές. Στις 4 μ.μ. όλες και όλοι σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, αντίστοιχες συγκεντρώσεις οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη 10/1: Συνεχίζουμε τις συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς. Στις 3.30 μ.μ. καλούμε τους εργαζόμενους στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να απαντήσουμε μαχητικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική - λαϊκή κατοικία, να καταγγείλουμε την επέκταση των πλειστηριασμών που βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο. ΕΛΜΕ και Σύλλογοι ΠΕ οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Στην Αττική το Κάλεσμα είναι στις 1.30 μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Τσόχα 15 - Αθήνα)

Την Πέμπτη 11/1: Προετοιμάζουμε την αγωνιστική απεργιακή απάντηση της επόμενης μέρας, με περιοδείες, συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Αξιοποιούμε κάθε τρόπο να φτάσει το αγωνιστικό - απεργιακό κάλεσμα παντού, στα διαλείμματα, στην έναρξη και τη λήξη των βαρδιών. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις γειτονιές από Σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος.

Η Παρασκευή 12/1 είναι μέρα Απεργίας των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12μμ στην Ομόνοια. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία, στις στάσεις εργασίας και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το Σάββατο και την Κυριακή 13 - 14/1, σωματεία αλλά και άλλοι φορείς του μαζικού - λαϊκού κινήματος προχωράμε σε ενημερωτικές εξορμήσεις.

Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια».

Αποφάσεις απεργίας έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες:

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό και Δέρμα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου - Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εργατικά Κέντρα

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Νομού Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Πρωτοβάθμια Σωματεία της Αττικής

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ, η ΠΕΜΕΝ, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.

Πρωτοβάθμια Σωματεία της επαρχίας

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, το Συνδικάτο Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Νομών Άρτας - Πρέβεζας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Λάρισας, το Σωματείο Ψύξης Διαλογής Νάουσας, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ηρακλείου,  το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ιωαννίνων, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, το Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών ν. Τρικάλων, το Σωματείο Εργαζομένων Tasty, το Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων - Ποτών ν. Αργολίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πρέβεζας.

Νοσοκομεία

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας καλούν σε 4ωρη στάση εργασίας τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Κάλεσμα για λήψη απεργιακών αποφάσεων απευθύνει στις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του Δημοσίου η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ).

Η πλειοψηφία της διοίκησης ΑΔΕΔΥ - ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή»  αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας και όχι απεργία.

Συντασσόμενη με το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - ΕΕ - κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, η πλειοψηφία αυτή απέρριψε δύο φορές την πρόταση της ΔΑΣ για 24ωρη απεργία. Η στάση εργασίας θα είναι τρίωρης διάρκειας (από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου).

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα