Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Καταγγελία για τον τραυματισμό εκπαιδευτικού σε σχολείο

14/09/2021 - 14:58

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

Λίγες ώρες πριν τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την «ανάπτυξη» που έρχεται για τα μεγάλα κέρδη, ακριβώς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε σχολείο που ανήκει στην δύναμη της Α ΕΛΜΕ, καγκελόπορτα έπεσε και καταπλάκωσε εκπαιδευτικό την ώρα που προσπαθούσε να την ανοίξει!

Αυτό το εργατικό ατύχημα έλαβε χώρα πριν το πρώτο κουδούνι, αλλά την ίδια περίοδο που οι αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση βιάζονται να προχωρήσουν και να εμβαθύνουν τόσο στο περιεχόμενο, όσο και στα εργασιακά.

Είναι γεγονός ότι δεν πήραν ούτε ένα μέτρο προστασίας της υγείας μας από τον κορονοϊό. Δεν πήραν ούτε ένα μέτρο για την προστασία από την πανδημία, αντίθετα τα πρωτόκολλα που ισχύουν μέσα στην τάξη είναι πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού. Οι υποδομές στις σχολικές μονάδες έχουν να ελεγχθούν χρόνια ουσιαστικά, η αντιπυρική και αντισεισμική προστασία υπάρχει σε σχολεία μετρημένα στα δάχτυλα.

Φτάνει πια! Ούτε να σκεφτούμε δε θέλουμε τι θα γινόταν αν το σχολείο είχε αρχίσει τα μαθήματα. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του Δήμου είναι τεράστιες.
Απαιτούμε:

  • Η κυβέρνηση και ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχουν ευθύνη να στηρίξουν τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό (ηθικά και υλικά) καθ' όλη τη διάρκεια της αποκατάστασης της υγείας της.
  • Άμεσα να καταγραφούν όλα τα προβλήματα στα κτίρια και τις υποδομές των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης και να προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής.
  • Να προχωρήσει άμεσα η ανέγερση όλων των αναγκαίων νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολείων στο Δήμο Θεσσαλονίκης».

Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 15/09/2021 στο Άγαλμα

Βενιζέλου στις 18:30 μαζί με γονείς και μαθητές.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα