ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης"

Καθολική αντίθεση γονιών και εκπαιδευτικών ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων στο 10ο και 7ο Δημοτικά σχολεία Νέας Ιωνίας

13/10/2021 - 21:16

Καθολική αντίθεση γονιών και εκπαιδευτικών ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων στο 10ο και 7ο Δημοτικά σχολεία Νέας Ιωνίας

Με κινητοποίηση  στην έδρα της Β’ Διεύθυνσης ΠΕ Αθήνας εκπαιδευτικοί και γονείς το πρωί της Τρίτης 12/10 εξέφρασαν την αντίθεσή τους ενάντια στη συγχώνευση τμημάτων της Γ' τάξης του Δημοτικού στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας.

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων του 10ου δημοτικού σχολείου, του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» και της ένωσης Γονέων Νέας Ιωνίας με τη διευθύντρια προσωπικού της Διεύθυνσης.

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων κατήγγειλαν πως είναι απαράδεκτο εν μέσω πανδημίας, αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, να προχωρά με κατεπείγουσες διαδικασίες στην σύμπτυξη τμημάτων στοιβάζοντας τα παιδιά σε τάξεις των 25 και πλέον μαθητών, και αυτό γιατί αρνείται να προσλάβει τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών, μετακινώντας για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικούς σε άλλες σχολικές μονάδες από αυτές που έχουν τοποθετηθεί αρχικά, διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Κατήγγειλαν επίσης τον αντίστοιχο σχεδιασμό του ΥΠΑΙΘ για σύμπτυξη τμημάτων και για το 7ο δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας.

Η Διευθύντρια προσωπικού της Β΄Διεύθυνσης χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα και δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει στον Διευθυντή Εκπαίδευσης,  ο οποίος απουσίαζε.

Οι γονείς του 10ου Δημοτικού έχουν ήδη προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων και προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση σε συντονισμό με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 7ου δημοτικού και με τον Σύλλογο εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» ώστε να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα