Κατήγγειλαν μαζικά τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων τους (VIDEO - ΦΩΤΟ)

26/09/2022 - 19:41

Ο Σπ. Μαρίνης για την απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων των εκπαιδευτικών

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αθήνας, την ώρα που εκδικαζόταν η νέα προσφυγή που κατέθεσε το υπ. Παιδείας κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, για να κριθεί παράνομη η κηρυχθείσα απεργία - αποχή από κάθε καθήκον που σχετίζεται με τους νέους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου - Μέντορα.

Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν το υπουργείο Παιδείας που, «απογειώνοντας» τον κυβερνητικό αυταρχισμό, κατέθεσε την αγωγή την Πέμπτη, στέλνοντας ταυτόχρονα εξώδικο στα γραφεία της ΔΟΕ για να παραστεί στη δίκη που θα γινόταν σε δύο ώρες!

Τελικά, η αγωγή εκδικάστηκε σήμερα και η απόφαση αναμένεται την Τρίτη. Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις προειλημμένες δικαστικές αποφάσεις ως μια κανονικότητα και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στους δήθεν καινοτόμους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών.

Βασική Κατηγορία: 

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων τους

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα