Εκλεγμένοι Α.Σ.Ε του Ν. Θεσσσαλονίκης

Κάτω τα χέρια από το ωράριο των Νηπιαγωγών

25/01/2021 - 12:53

Στις 15 Ιανουαρίου 2021 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) για την αλλαγή της ώρας αποχώρησης από το Νηπιαγωγείο και την αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών. Μέσα σ΄ ένα βράδυ είδαμε μια ακόμα εν ψυχρώ αύξηση ωραρίου κατά 1 ώρα την εβδομάδα μετά από αυτή του 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κατά 2,5-3,5 ώρες την εβδομάδα!

Και ενώ οι νηπιαγωγοί κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να προφυλάξουν την υγεία των νηπίων-γονιών εκπαιδευτικών, σε αντίθεση με την κυβέρνηση και το υπουργείο που δεν έχει πάρει κανένα απολύτως μέτρο εδώ και τόσους μήνες, γίνεται ξεκάθαρο για ακόμη μία φορά πως η συγκεκριμένη ρύθμιση καμία σχέση δεν έχει με τα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας, με την διευκόλυνση εκπαιδευτικών και γονιών για την αποφυγή του συγχρωτισμού. Αν είχε αυτό το σκοπό η κυβέρνηση θα λάμβανε τα μέτρα που απαιτεί ο κλάδος εδώ και τόσο καιρό!

Η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει αυτές τις αντιδραστικές ρυθμίσεις αθόρυβα και χωρίς αντιδράσεις. Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί δεκάδες σωματεία σε όλη τη χώρα και οι ίδιες οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί με τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες κάνουν σαφές ότι δεν θα περάσει! Δυστυχώς στην πλειοψηφία τους οι ΣΕΠΕ στην Θεσσαλονίκη δεν αφουγκράζονται την αγωνία των συναδέλφων και δεν οργανώνουν την μαζική συμμετοχή τους στον αγώνα όπως γίνεται στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το μόνο που έκαναν ήταν την Κυριακή 24/1 για τα μάτια του κόσμου να βγάλουν ψήφισμα των προέδρων τους και να μας ενημερώσουν ότι θα το καταθέσουν μόνοι τους (!!) σε διευθύνσεις της πόλης. Το εξοργιστικό μάλιστα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν το έχουν συζητήσει ούτε καν στα ΔΣ! Χωρίς να έχουν ενημερώσει τον κλάδο και κυρίως χωρίς να καλούν τους συναδέλφους να πάρουν μέρος. Μετά από μήνες «καραντίνας» επιλέγουν να παραστούν αποκλειστικά οι ίδιοι να εκφράσουν τη «διαφωνία» τους, λες και θέλουν να βγουν από την υποχρέωση! Ακολουθούν την ίδια παρελκυστική τακτική με την πλειοψηφία της ΔΟΕ, να ξεμπερδεύουν άρον άρον με το θέμα του ωραρίου των νηπιαγωγών, καθώς η πλειοψηφία των εκλεγμένων δεν καλούν σε κινητοποίηση για διαμαρτυρία και δεν οργανώνουν αποφασιστικό αγώνα ανατροπής των κυβερνητικών σχεδιασμών, ειδικά σε ένα ζήτημα, που η οργή των συναδέλφων ξεχειλίζει.

Η γνώμη μας και η πρότασή μας προς τα ΔΣ των συλλόγων είναι και στη Θεσσαλονίκη να γίνει ότι και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας. Κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την κατάπτυστη αλλαγή του ωραρίου αλλά και συνολικά για τη διεκδίκηση των μέτρων ασφάλειας στα σχολεία και καταδίκης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Δύναμη μας είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία τους. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συνεχίσουμε να καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν και να μπουν μπροστά, ώστε να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια τους. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΔΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2μ.μ.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

(ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

στο Νομό Θεσσαλονίκης

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα