Κεντρική Ομιλία Απεργιακής Συγκέντρωσης 4 Φλεβάρη

04/02/2016 - 03:00

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η σημερινή μέρα 4 Φλεβάρη 2016 είναι μια ξεχωριστή μέρα. Και είναι ξεχωριστή μέρα γιατί η επιτυχία της γενικής απεργίας είναι πολύ μεγάλη!

Χιλιάδες εργάτες, εργάτριες, συνταξιούχοι, άνεργοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες, φτωχοί επαγγελματίες, νέοι και νέες των σπουδών βρισκόμαστε μαζί στην απεργία, μαζί στο δρόμο απαιτώντας την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που τσακίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαία, βάζει λουκέτο σε χιλιάδες μικρομάγαζα, διώχνει από τα χωράφια της τη φτωχή αγροτιά, χτυπάει τους επιστήμονες, εξυπηρετεί μια χούφτα επιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων που θησαυρίζουν απομυζώντας και καταληστεύοντας τον ιδρώτα του λαού.

Σήμερα από το Σύνταγμα στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες που παίρνουν μέρος στην απεργία παρά το φόβο και την τρομοκρατία της μεγαλοεργοδοσίας, την απειλή της απόλυσης, παρά τα εκβιαστικά διλήμματα, τον αποπροσανατολισμό της κυβέρνησης που έχει εξαμολύσει τα παπαγαλάκια της παντού για να μας πείσει ότι δουλεύει για το καλό μας.

Χαιρετίζουμε και σφίγγουμε το χέρι στους χιλιάδες αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα. Σηκώνουμε ψηλά τις σημαίες του ταξικού κινήματος, της ελπίδας και της προοπτικής και φωνάζουμε όλοι μαζί «εργατιά, αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά».

Στους εκατοντάδες φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες που στενάζουν κάτω από την μπότα των μονοπωλίων που τους οδηγούν σε αφανισμό.

Χαιρετίζουμε και σφίγγουμε το χέρι στους χιλιάδες ανέργους και ιδιαίτερα τους νέους που έβαλαν στη άκρη την μοιρολατρία, την μίζερη λογική του «δεν αλλάζει τίποτα» και είναι στη σημερινή διαδήλωση όχι μόνο εδώ στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αν δεν ανατρέψουμε με τον αγώνα μας τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Ε.Ε. και επιχειρηματικών συμφερόντων, τα νέα παιδιά θα έχουν ως μέλλον τα 3ωρα, τα 200 και 300 ευρώ και την μετανάστευση.

Σήμερα 4 Φλεβάρη μεγάλες διαδηλώσεις γίνονται σε όλες τις πόλεις της χώρας από Έβρο έως την Κρήτη. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι καθαρό δυνατό κανένας δεν μπορεί να το κρύψει: Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Τίποτα λιγότερο. Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα μας. Να ακουστεί δυνατά το σύνθημα «τσακίζουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο».

Όλους αυτούς τους μήνες και τις τελευταίες μέρες  χιλιάδες εργαζόμενοι και συνδικάτα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν προσπάθεια να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, προπέλα να μην γυρίσει, να κλείσουν τα γραφεία, να μην ανοίξουν τα μαγαζιά, τρακτέρ να μην δουλέψει στο χωράφι.

Η επιτυχία της γενικής απεργίας από μόνη της είναι μια σημαντική νίκη, μεγάλη παρακαταθήκη γιατί μπορεί να ανοίξει καινούργιους δρόμους. Εδώ και καιρό τονίζαμε ότι το ασφαλιστικό, η διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης πρέπει να αποτελέσει αιτία πολέμου, να συνενώσει στον αγώνα όλα τα καταπιεσμένα στρώματα του εργαζόμενου λαού, γιατί είναι θέμα που αφορά όλο το λαό και πρόκειται για ανατροπή που θα αφήσει πολύ βαθιά σημάδια.

Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν αρκετοί που νόμισαν ότι είναι μια κουβέντα παρορμητική. Μας λοιδόρησαν οι γνωστές δυνάμεις του συμβιβασμού, αυτοί που χρόνια συχνάζουν στα σαλόνια των κοινωνικών διαλόγων, οι ηγεσίες στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Αλλά και οι διάφορες συνιστώσες της δήθεν πρώτης φοράς Αριστερά μας καλούσαν να υπερασπίσουμε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, να διαδηλώσουμε μαζί με τον Τσίπρα στο Μουσείο και στην Κλαυθμώνος και μας εγκαλούσαν για απομονωτισμό.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλοι οι απλοί άνθρωποι της δουλειάς αλλά και συνδικαλιστές που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας αναγνωρίζουν την συμβολή του ΠΑΜΕ για να σηκωθεί και να οργανωθεί ο αγώνας, για να δοθεί μαζική μαχητική αγωνιστική απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης Ε.Ε. και μονοπωλίων.

Εμείς λοιπόν λόγια δεν λέμε! Έχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, στις μεγάλες παραδόσεις των αγώνων του λαού μας! Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά δεν συμβιβαζόμαστε με αυτές!

Για αυτό και τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΜΕ δεν υπόστειλε τις σημαίες της ταξικής πάλης, της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, με την ΕΕ, με το δρόμο ανάπτυξης που μονό δυστυχία και φτώχεια μπορεί να προκαλέσει, δεν ενσωματώθηκε σε συνθήματα κυβερνητικών εναλλαγών, δε φώναζε συνθήματα ξένα προς τα λαϊκά συμφέροντα, δεν ήταν υπέρ ή κατά των καλών και κακών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, δε βρέθηκε στις πλατείες για να το παίζει απλά αγανακτισμένος εκμεταλλευόμενο τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση χιλιάδων εργαζομένων, νέων.

Με βάση τη συσσωρεμένη πείρα σήμερα, ρωτάμε καθαρά συνάδελφοι και συναδέλφισσες:

Μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους, χωρίς αμφισβήτηση της κερδοφορία τους; Μπορούν οι εργάτες να έχουν μόνιμη εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα χωρίς ρήξη και σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου;

Μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών που και η τωρινή κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά;

Κανένας εργαζόμενος, νέος, συνταξιούχος, δεν πρέπει να πιστέψει λέξη από όσα λέει η κυβέρνηση.

Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να αποτελειώσει ότι δε μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενοι. Αυτός είναι ο βρώμικος ρόλος της.

Οι νέοι, οι αδύνατοι, οι άνεργοι είναι τα πρώτα θύματα της επίθεσης. Σέρνουν το χορό των πιο βαριά τραυματισμένων από την κυβερνητική επίθεση.

Είναι προκλητικοί! Επικαλούνται την ανεργία, την πτώση των μισθών για την κατάσταση των ταμείων. Επικαλούνται τη δυστυχία και τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η ανεργία και το χαμηλό εισόδημα σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους για να προκαλέσουν νέο πλήγμα στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στις συντάξεις.

Ας αφήσουν τα σάπια όπως λέει ο λαός μας! Εδώ και τώρα,  αυξήστε τους μισθούς. Επαναφέρετε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις! Εδώ και τώρα να επανέλθει ο κατώτερος μισθός στα 751ευρω χωρίς ηλικιακό διαχωρισμό. Τώρα η κυβέρνηση να επιστρέψει πίσω τη 13η και 14η σύνταξη όπως υποσχόταν; Τέρμα πια τα ψέματα και οι απάτες!

Όλοι γνωρίζουμε από την εμπειρία μας για τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην υγεία, στην παιδεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά. Να δοθεί οριστικό τέλος στο άθλιο θέαμα των χιλιάδων εκμεταλλευομένων νέων που εργάζονται 5 μήνες μέσω προγραμμάτων, για να καλύπτουν επιφανειακά διαφορές τρύπες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ξέρουμε ότι δεν είναι πολλοί που να πιστεύουν τα ψέματα της κυβέρνησης για δικαιοσύνη και ισότητα, ανακούφιση των αδυνάτων. Όλοι σχεδόν καταλαβαίνουν ότι είναι μέτρα επώδυνα. Ένα μεγάλο ερώτημα υπάρχει: αυτή η βαρβαρότητα που ζούμε και η επίθεση που συνεχίζεται στη ζωή μας, μπορεί να ανατραπεί;  Εμείς λέμε ναι και το λέμε με σιγουριά, με εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης που είναι στο δρόμο, στον οργανωμένο αγώνα της. 

Ο λαός μας δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη, όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς που έχουν βάλει οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους – η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά τα κόμματα που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους. Τώρα κοροϊδεύουν ότι δήθεν δεν συμφωνούν. Οι όποιες αλλαγές των προσώπων των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν τον χαρακτήρα της στρατηγικής τους. Προσπαθούν με την στάση τους να ξεπλύνουν την πολιτική που ακολούθησαν και ακολουθούν τόσα χρόνια.

Η 4 Φλεβάρη δείχνει το δρόμο που πρέπει να περπατήσουμε.

Δείχνει τους στόχους και τις διεκδικήσεις που πρέπει να έχουμε, δείχνει τον εχθρό που πρέπει να ανατρέψουμε, δείχνει τη συμμαχία που πρέπει να δυναμώσει.

Δείχνει ότι πρέπει να δυναμώσουμε την οργάνωση της τάξης μας, την οργάνωση της εργατικής τάξης, να δυναμώσει η οργάνωση και των λαϊκών στρωμάτων γιατί είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες του αγώνα, της σκληρής ταξικής αναμέτρησης.

Το σύνθημα «θέλουν την συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να ρθούν τα πάνω κάτω» ήρθε η ώρα να φτάσει ξανά παντού, στους χώρους δουλειάς, στα μαγαζιά, στα χωράφια, στα πανεπιστήμια, στη νεολαία, στις λαϊκές γειτονιές.

Είναι η ώρα να δυναμώσει η ενεργή συμμετοχή των εργαζόμενων μέσα στις οργανώσεις τους και η εμπιστοσύνη στη δύναμή μας.

Όμως, είναι και η ώρα να απαλλαγούμε από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τον κυβερνητικό έλεγχο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων.

 Νισάφι πια με αυτές της ηγεσίες, στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ , στη ΓΕΣΕΒΕ, στη ΠΑΣΕΓΕΣ, στη ΓΕΣΑΣΕ ΣΥΔΑΣΕ που χρόνια έχουν κάτσει στο σβέρκο μας απομακρύνοντας τους εργαζόμενους, τους αγρότες τους αυτοαπασχολούμενους και συκοφαντώντας την αξία συμμετοχής στα σωματεία και τους συλλόγους.

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε από πάνω μας όλους αυτούς, που χρόνια ολόκληρα καταδυναστεύουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Που χρόνια ολόκληρα είναι η φωνή της εργοδοσίας, των κυβερνήσεών της, της ΕΕ. Έκαναν και κάνουν τεράστια ζημιά στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Έχουν τις ίδιες θέσεις, πιστεύουν στις ίδιες θεωρίες, υιοθετούν τις ίδιες απόψεις με τα μονοπώλια και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία, όλα αυτά που μας έφεραν ως εδώ.

Όλους αυτούς που έχουν τις ίδιες προτάσεις με την κυβέρνηση και την Ε.Ε. για το ασφαλιστικό με άλλα λόγια. Επαγγελματικά ταμεία, ανταποδοτικότητα, ιδιωτική ασφάλιση λένε και οι μεν και οι δε. Σηκώνουν όψιμα θόρυβο ενώ δεν έχουν κουνήσει ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για τους αγώνες της εργατικής τάξης όλα αυτά τα χρόνια. Μπήκαν εμπόδιο για να γίνουν μαζικές διαδικασίες, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, οι επιστήμονες, κρατούσαν και κρατούν τον κόσμο θύμα της προπαγάνδας της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσουμε τους στόχους της πάλης μας, να δυναμώσουμε τις διεκδικήσεις μας, με εργατικό κίνημα χειραφετημένο από την πολιτική της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι προμελετημένη και σχεδιασμένη. Χρόνια ήθελαν και θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, υποταγμένους με το κεφάλι στα σκέλια. Τα ίδια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αποτελούν στρατηγική της από την δεκαετία του ‘90.

Θα επιτρέψουμε να ριζώσει από φόβο μια ζωή χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς παιδεία και υγεία, χωρίς σταθερή και μόνιμη δουλειά;

Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας, απέναντι στα νέα παιδιά. Είναι τυχαίο ότι ο ΣΕΒ που η  κυβέρνηση τον συγχαίρει για την υπεύθυνη στάση του και η ΕΕ, ΔΝΤ πανηγυρίζουν για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και ζητούν κι άλλα; Όπως νέα μείωση των μισθών; Ξεκίνησε ήδη το παζάρι για τα επόμενα μέτρα, για τις ομαδικές απολύσεις, τους πλειστηριασμούς σπιτιών, για το δικαίωμα στην ανταπεργία λοκ άουτ για τους εργοδότες και την απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας για τους εργαζόμενους, νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση. Είναι δυνατόν λοιπόν αυτό που συμφέρει αυτούς, να συμφέρει και όλους εμάς;

Εμείς είμαστε αισιόδοξοι και αποφασισμένοι.

Μπορούμε με τον οργανωμένο αγώνα μας αυτούς τους σχεδιασμούς να τους αφήσουμε στα χαρτιά. Αυτό θα κριθεί από το επίπεδο της οργάνωσης και από τον προσανατολισμό του αγώνα μας. Χρειάζεται να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, να μην ξαναπέσουμε στις παγίδες που στήνουν. Έχουμε πια όλοι αποκτήσει μεγάλη πείρα, να την κάνουμε δύναμη αγώνα και ανατροπής.

Να μην τρομοκρατηθούμε από τα εκβιαστικά διλήμματά τους για την Ε.Ε., την εκταμίευση της δόσης, την αποσταθεροποίηση, ότι ο αγώνας και η ρήξη θα φέρει περιπέτειες και όλα αυτά με τα οποία μας θέλουν καθηλωμένους.

Σήμερα η 4 Φλεβάρη απέδειξε ότι χωρίς τον εργαζόμενο λαό δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Ούτε τα εργοστάσια, ούτε τα χωράφια ούτε τίποτα. Άρα, εμείς έχουμε τη δύναμη, χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

Όλοι μας να προβληματιστούμε και να αναρωτηθούμε πόσες φορές τα έχουμε ακούσει όλα αυτά;

Κάθε φορά που τα αποδεχόμασταν, βρισκόμασταν με την πλάτη στον τοίχο, με βαριές αιματηρές θυσίες, με δυσβάσταχτες απώλειες στη ζωή μας. και την ίδια στιγμή εκατομμύρια έρρεαν στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων, στους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές.

Κάθε φορά που υιοθετούσαμε τη λογική από τα 10 ας κάνει έστω το 1, οι οδυνηρές ήττες διαδέχονταν η μια την άλλη.

Κάθε φορά που υιοθετούσαμε ψεύτικες ελπίδες ότι μπορεί να υπάρχει αλλαγή και ανακούφιση με μια εναλλαγή κόμματος στην διακυβέρνηση της εξουσίας των μονοπωλίων, χωρίς ρήξη και σύγκρουση, χωρίς ο λαός να κάνει κουμάντο στον ιδρώτα του, ριχνόμασταν στην απογοήτευση και πάλι βρισκόμασταν στον τοίχο. Πόσες και πόσες φορές δεν επιδίωξαν να κάνουν την πλάτη του αγωνιζόμενου λαού σκαλοπάτι για αντιλαϊκές κυβερνήσεις; Είναι η ώρα αυτό τον δρόμο να κλείσουμε για τα καλά.

Η εξαπάτηση του λαού από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με τελευταία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο. Στέλνουμε μήνυμα προς την κυβέρνηση, αυτά που έχετε στα χαρτιά να τα πάρετε πίσω, μην τολμήσετε και τα φέρετε στη βουλή.

Κάνουμε κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, δεν τελειώσαμε σήμερα.

Να μην κοπάσουν οι κινητοποιήσεις, οι γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, οι στάσεις εργασίας, οι κλαδικές απεργίες.

 Να νιώθουν την ανάσα μας κάθε μέρα.

Κάθε μέρα να μπαίνουν στον αγώνα και στην οργάνωσή του και νέοι εργαζόμενοι.

Κλιμακώνουμε με νέο απεργιακό μέτωπο με ανεβασμένες μορφές πάλης. Σήμερα είναι η αρχή!

Εμείς δεν παραιτούμαστε από ότι μας έχουν κλέψει όλα αυτά τα χρόνια. Τα διεκδικούμε όλα. Τα δικαιώματά μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα. Διεκδικούμε να ζούμε σαν άνθρωποι στον 21ο αιώνα. Δεν θα μας γυρίσουν στις αρχές του προηγούμενου. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τον ιδρώτα μας. Μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, αυτό μας λένε οι αγώνες του λαού μας και οι κατακτήσεις του.

Απαιτούμε δουλειά σταθερή και μόνιμη, δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Μισθούς που να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και κυρίως απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους!  

Η δική μας η απαίτηση είναι να πληρώσουν τώρα κράτος και εργοδοσία. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ή τα μονοπώλια ή ο λαός. Ή θα χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι ή θα υποφέρει ο λαός. Τέρμα πια οι θυσίες για την πλουτοκρατία!

Να πληρώσουν αυτοί που χρόνια θησαυρίζουν. Να πληρώσουν αυτοί που χρόνια τώρα στέλνουν την εργατική τάξη στην ανεργία. Να πληρώσουν αυτοί που ακόμα και την περίοδο της κρίσης γέμισαν τις καταθέσεις τους με δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη. Αυτό εμείς θέλουμε να κυριαρχήσει παντού, στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, στα χωριά και τα χωράφια, στα πανεπιστήμια κλπ.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Να αμφισβητήσουμε την εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνήσεών τους. Να δυναμώσει το μεγάλο όπλο του λαού που είναι η συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Σήμερα με τη Γενική Απεργία όλοι μπορούν να δουν τί μεγάλη δύναμη είναι η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότησή της με στόχους ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδόσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.

Η σημερινή απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις αυτό το αναδείχνουν ως κύριο καθήκον. Είναι μεγάλη η ευθύνη του ταξικού κινήματος, είναι μεγάλη η ευθύνη των συνδικάτων, των συνδικαλιστών να δώσουνε απάντηση όπως απαιτούν οι ανάγκες της ταξικής πάλης. Αυτός ο αγώνας θα έχει αποτέλεσμα και προοπτική όσο την σφραγίδα στις διεκδικήσεις, τα αιτήματα, στις μορφές και τα συνθήματα βάζει η εργατική τάξη. Η εργατική τάξη που παράγει και υποφέρει είναι η μόνη δύναμη που μπορεί με το δίκιο της, τα αιτήματά της να ενώσει τις διεκδικήσεις όλου του εργαζόμενου λαού. Το αίτημα των εργατών να πληρώσουν το κράτος και οι μεγαλοεργοδοσία για να υπάρχει κοινωνική ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια για όλους είναι αίτημα που εκφράζει όλο το λαό. Η εργατική τάξη με το ταξικό της κίνημα οργανωμένη και χειραφετημένη από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο στις οργανώσεις της μπορεί να ενώσει τον λαό στον αγώνα για καλύτερη ζωή.

Για αυτούς τους λόγους συνάδελφοι και συναδέλφισσες τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και μαζικότητα την πάλη μας.

Σήμερα από την μεγάλη μας συγκέντρωση δηλώνουμε να μην τολμήσουν να φέρουν το νόμο λαιμητόμο στη Βουλή, να μην τολμήσουν να φέρουν τα νέα πακέτα μέτρων που φτωχοποιούν το λαό. Δεν χάνουμε ούτε λεπτό, δεν παρασυρόμαστε από την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης που στόχο έχει να κουράσει, να απογοητεύσει. Εμείς δεν κουραζόμαστε. Χωρίς χάσιμο χρόνου ενημερώνουμε όσους εργαζόμενους δεν πρόλαβαν να μάθουν, με σχέδιο να μην μείνει κλάδος που δεν θα βγει στον αγώνα, να μην μείνει σωματείο σύλλογος, επιτροπή αγώνα που δεν θα πάρει απόφαση για νέα ακόμα πιο μεγάλη πιο μαζική απεργία αν τολμήσουν και το φέρουν στη Βουλή.

Δεν λέμε ότι όλα είναι εύκολα, ότι ο δρόμος της σύγκρουσης είναι γεμάτος ροδοπέταλα! Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετοί θύλακες, διάφοροι πρόθυμοι των κυβερνητικών και εργοδοτικών σχεδίων που υπονομεύουν τον αγώνα μας, που έχουν πάρει θέση για να φρενάρουν αγωνιστικές διαθέσεις, δούρειος ίππος στις γραμμές του εργατικού-λαϊκού κινήματος!

Τα μεγάλα συμφέροντα δεν παραιτούνται! Έχουν άμεσο και ζωτικό συμφέρον από τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Τα μέτρα για αυτούς σημαίνουν νέο πλούτο, αύξηση της κερδοφορίας! Για εμάς όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία, ανέχεια, ζωή χωρίς δικαιώματα, μηδαμινή προστασία της υγείας, της προνοίας!

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τοίχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δε θα αναχαιτιστεί!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα