Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ

Κινητοπίηση στο Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 31/8 στις 10.30 π.μ. για την κάλυψη όλων των κενών

28/08/2020 - 12:55

Εκτός του ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη" στην κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας συμμετέχουν και οι ΣΕΠΕ: "Ν. Πλουμπίδης" και "Σωκράτης"

ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΏΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΦΑΣΗ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΑΕΔ, Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΥΠΑΙΔ – Δευτέρα 31/8 Υπ. Παιδείας 10.30 π.μ. - ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Συνάδελφοι,

Οι προσλήψεις της 25ης Αυγούστου 21.065 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και 3.862 αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) φέρνουν στην επιφάνεια, για μια ακόμα χρονιά, τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα Δημόσια σχολεία. Οι αναπληρωτές αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον ίδιο τους τον εαυτό. Είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικό και αναγκαίο το αίτημα για ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!! 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., παρά τις διακηρύξεις ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στα σχολεία στην ώρα τους, δεν ικανοποίησε το αίτημα για μια φάση προσλήψεων για όλους τους αναπληρωτές, σε όλες τις δομές και τις ειδικότητες.

Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκινάει, με χιλιάδες συμβασιούχους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς να αναμένουν αν, πότε και πού θα προσληφθούν και με χιλιάδες κενά στα σχολεία, που και φέτος δε θα καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς, αλλά με το απαράδεκτο καθεστώς της αναπλήρωσης, που κρατάει ομήρους τους συμβασιούχους συναδέλφους για σχεδόν μια 20ετία.

Οι κουτσουρεμένες προσλήψεις αναπληρωτών καλύπτουν κάτι παραπάνω από τις μισές θέσεις που είχαν καλυφθεί την περσινή χρονιά από αναπληρωτές. Σε μια χρονιά μάλιστα που τα κενά είναι πολύ περισσότερα από πέρσι, αν λάβουμε υπόψη και τις 3.500 περίπου συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Οι προσλήψεις άφησαν έξω την κάλυψη των τμημάτων ΖΕΠ και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τα χιλιάδες κενά σε Ειδική και Γενική Αγωγή που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τη στιγμή που υπάρχουν τόσες ανάγκες, πολλοί συνάδελφοί μας προσλήφθηκαν με το απαράδεκτο καθεστώς του μειωμένου ωραρίου, που σημαίνει μειωμένος μισθός, μειωμένα ένσημα και μειωμένη προϋπηρεσία, την ίδια ώρα που είναι αναγκασμένοι να γυρνούν σε 4 και 5 σχολεία την εβδομάδα.

Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκαν πολλά λάθη στους πίνακες των προσλήψεων. Πολλοί συνάδελφοι προσπεράστηκαν στους πίνακες και δεν προσλήφθηκαν, ενώ προσλήφθηκαν άλλοι που βρίσκονταν πιο κάτω στους πίνακες κατάταξης.

Συνάδελφοι, εν μέσω πανδημίας και με τις ανάγκες των σχολείων αυξημένες όσο ποτέ, η Κυβέρνηση επιλέγει να κάνει προσλήψεις με το σταγονόμετρο.

Δε θα ανεχτούμε να μπουν οι ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών σε δεύτερη μοίρα!

Όλες και όλοι στον αγώνα, μέσα από τα σωματεία μας, για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα!

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση εδώ και τώρα:

 • Να πραγματοποιήσει εδώ και τώρα, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τη δεύτερη φάση προσλήψεων, καλύπτοντας ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη και τις άδειες που θα ληφθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. Καμία ώρα μαθήματος να μη χαθεί, ούτε στη Γενική ούτε στην Ειδική Εκπαίδευση.
 • Να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς του μειωμένου ωραρίου. Δε συμβιβαζόμαστε με τη μισή δουλειά, με τη μισή ζωή! Όλοι οι συνάδελφοι με πλήρες ωράριο. Να μετατραπούν όλες οι προσλήψεις ΑΜΩ σε πλήρους ωραρίου.
 • Να διορθωθούν τα λάθη στις προσλήψεις των αναπληρωτών άμεσα και να συμπεριληφθούν στην α΄ φάση οι συνάδελφοι που προσπεράστηκαν.
 • Δωρεάν μετακίνηση των συναδέλφων προς τις περιοχές τοποθέτησης. Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των συναδέλφων που τοποθετούνται μακριά από το τόπο διαμονής τους.
 • Να εξοφληθούν εδώ και τώρα οι οφειλές στα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Να μην τολμήσουν περικοπές σε επιδόματα λόγω υπογραφής νέας σύμβασης.
 • Να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι που αποκλείστηκαν λόγω παραβόλου, εξομοίωσης και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος στους πίνακες. Να διορθωθούν τώρα όλα τα λάθη. Κανείς απολυμένος, κανείς εκτός σχολείου.
 • Να δοθούν όλα τα κενά από τις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Οι τοποθετήσεις να γίνουν με ευθύνη των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ. Καμία αυθαιρεσία στη διαδικασία των τοποθετήσεων.
 • Ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, όχι προσωρινές τοποθετήσεις, που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη ζωή των συναδέλφων αναπληρωτών αλλά και στη λειτουργία των σχολείων.
 • Στην παράλληλη στήριξη ένας εκπαιδευτικός για κάθε παιδί.
 • Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας για ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Δε μένουμε σιωπηλοί, έχουμε φωνή!

 • Προχωράμε σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ, αν διαπιστωθεί πρόβλημα σε συναδέλφους αναπληρωτές μέλη του Συλλόγου μας με το επίδομα ανεργίας.
 • Προχωράμε σε Παραστάσεις Διαμαρτυρίας στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα κενά και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.
 • Προχωράμε σε μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείου Παιδείας, τη Δευτέρα 31/8 στις 10:30, για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Όλοι και όλες στον Αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                       Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                               Κοπριτέλης Απόστολος

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα