Κινητοποίηση ενάντια στην επίθεση σε Ασφαλιστικό, εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα (ΦΩΤΟ - VIDEO)

31/01/2020 - 22:23

Κάλεσμα να δυναμώσει ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών απηύθυναν ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών μέσα από την κινητοποίησή τους την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις.

Από το βήμα της συγκέντρωσής τους στα Προπύλαια, εκπρόσωποι ΕΛΜΕ και Συλλόγων απαίτησαν την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος και αναφέρθηκαν στη σύνδεσή του με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην Εκπαίδευση. Καταδίκασαν παράλληλα το πλέγμα των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και κάλεσαν σε δυνάμωμα του αγώνα για το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στη δουλειά με δικαιώματα, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στην Εκπαίδευση ως προϋπόθεση για την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών.

Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας όπου οι διαδηλωτές «θυροκόλλησαν» τα αιτήματα για δημόσια Ασφάλιση, δωρεάν Υγεία, για μόνιμους εκπαιδευτικούς με δικαιώματα σε όλα τα σχολεία, ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο. Αφού κατήγγειλαν το ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά τους για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Σύνταγμα.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης και σε αυτό το πλαίσιο, μετά το τέλος της, διοργανώθηκε σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων και αναπληρωτών.

Οι εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους στις πολύμορφες δράσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, απαιτώντας δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία, μόνιμους εκπαιδευτικούς σε όλα τα σχολεία και κατά του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου - Βρούτση.

Βασική Κατηγορία: 

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΔΡ. ΚΑΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ομιλία Μ. Σφυρη ΣΕΠΕ Σωκράτης

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα