ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μαζικό και μαχητικό μήνυμα αγώνα, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

19/05/2020 - 22:46

Μήνυμα ανυποχώρητου συντονισμένου αγώνα έστειλαν εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και γονείς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα και στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης μεταφέροντας το κάλεσμα ξεσηκωμού ενάντια στην πολιτική που υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Πήραν τη θέση τους πίσω από τα πανό των ΕΛΜΕ και των Διδασκαλικών Συλλόγων, της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, των εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια και την ιδιωτική Εκπαίδευση, της Ομοσπονδίας Γονέων και των φοιτητικών συλλόγων που συγκροτημένα συμμετείχαν με δικά τους μπλοκ. Πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους για «μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών - μονιμοποίηση των αναπληρωτών», για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους και όχι με νέο χαράτσωμα των γονιών.

Με συνθήματα όπως «Οι εκπαιδευτικοί έχουνε φωνή - αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί», μαχητικά, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, κατευθύνθηκαν μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Στην κατεύθυνση συντονισμένης κλιμάκωσης του αγώνα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δ' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης προγραμματίζει ανοιχτή εκδήλωση την Παρασκευή 22 Μάη στις 7.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και έχει καλέσει σε συμμετοχή τα σωματεία των εκπαιδευτικών. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και σε άλλες γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα