ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με αφορμή το κρούσμα στο 9ο ΕΠΑΛ Πειραιά

23/09/2020 - 23:38

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ

  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
  • ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ "ΓΑΒΡΙΗΛ" ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ
  • 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

Την Παρασκευή 18/9 μαθητής του 9ου ΕΠΑΛ διαγνώστηκε τυχαία (κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου) θετικός στον covid19. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο  του ΕΟΔΥ, έκλεισε το τμήμα του μαθητή που νόσησε κι έγινε απολύμανση από το Δήμο.

Ωστόσο, είναι γνωστό σε όλους ότι το 9ο ΕΠΑΛ Πειραιά (ναυτικό ΕΠΑΛ) στεγάζεται σε μια ...  πολυκατοικία! Χωρίς προαύλιο, χωρίς κανονικό γραφείο καθηγητών, με σχολικές αίθουσες μικρές. Κατά τα άλλα .. κρατάτε αποστάσεις... Πρόκειται για απαράδεκτες συνθήκες, ακατάλληλες έτσι κι αλλιώς για να στεγαστεί σχολείο, πόσω μάλλον σε συνθήκες πανδημίας.

Αντικειμενικά, οι εστίες συνωστισμού είναι σημαντικά πολλαπλάσιες σε σχέση με ένα οποιοδήποτε άλλο σχολείο που διαθέτει τουλάχιστον τα παραπάνω ... προνόμια.

Κι όμως, πέρα από το κλείσιμο του συγκεκριμένου τμήματος και την απολύμανση, δεν πάρθηκε κανένα άλλο μέτρο, όπως άλλωστε και σε άλλα σχολεία που υπήρξε κρούσμα.   

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και αποτυπώνονται ακόμα πιο γλαφυρά στο παράδειγμα του 9ου ΕΠΑΛ Πειραιά! 

Έστω και τώρα, να γίνουν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου.

Είναι τέτοια η ανησυχία της σχολικής κοινότητας και η ανυπαρξία μέτρων, που εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να επωμιστούν οι ίδιοι το κόστος του τεστ, να  γίνονται δηλαδή βορά  στα ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα. 

Αποτυπώνεται ανάγλυφα η αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, τα τεράστια προβλήματα στην σχολική στέγη και υποδομή, που έχουν σαν αποτέλεσμα το 2020 να στεγάζεται σχολείο σε πολυκατοικία (και δεν είναι το μόνο στον Πειραιά).

Εδώ και χρόνια θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί η μεταστέγαση του, όπως υποσχέθηκαν δεκάδες κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές (και η σημερινή σε παρέμβαση της ΕΛΜΕ πέρσι στο Δημοτικό Συμβούλιο). Αλλά δεν έκαναν τίποτα , αφού αυτά κοστίζουν (όπως λένε), απαιτούν απαλλοτριώσεις, γενναία χρηματοδότηση. Οι προτεραιότητες τους όμως είναι άλλες και δεν αφορούν τις λαϊκές ανάγκες.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Δήμο Πειραιά, έστω και τώρα, να ανακοινώσουν άμεσα  χρονοδιάγραμμα για τη μεταστέγαση του σχολείου, στο χώρο που έχει υποδειχτεί (πρώην εργοστάσιο "Γαβριήλ" στο Νέο Φάληρο).  Και να αποκτήσει επιτέλους το  9ο ΕΠΑΛ Πειραιά ένα κτίριο, αντάξιο να λέγεται "σχολείο".

                                                                                                                  Για το Δ.Σ

                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                    ΗΛΙΑΣ   ΠΑΤΙΔΗΣ                                                                                           ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα