ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ, ΤΩΡΑ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ... ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ !!!

21/12/2012 - 03:13

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

Στη Μεταμόρφωση δημιουργήθηκε πριν δυο χρόνια ένα «Ειδικό Σχολείο Β΄Αθήνας», που επειδή δεν έχει δικό του κτίριο, κι επειδή κανένας δε νοικιάζει ένα κτίριο για να γίνεται η ειδική αγωγή

 στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, οι «έξυπνοι ρεαλιστές» της Διοίκησης ή του Δήμου ή του Υπουργείου (ας μας διευκρινήσουν ποιος το έκανε ) αποφάσισαν να στεγάσουν το Δημόσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο μέσα στο κτίριο του «Χατζηπατέρειου Ιδρύματος».  Ενός ιδιωτικού κέντρου ειδικής αγωγής που μόνο όφελος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μπορεί να έχει από τη συστέγασή του με το ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο, αφού το χρησιμοποιεί σαν «κράχτη». Όφελος οικονομικό, που μάλλον ήταν και ο λόγος της ίδρυσης αυτού του ειδικού σχολείου. Όφελος που θα μεγαλώνει όσο η πολιτεία εγκαταλείπει την ειδική αγωγή στη μοίρα της ή την οδηγεί στην εξαφάνιση, όπως τώρα με το νέο διάταγμα της ειδικής αγωγής που ετοιμάζουν. Όφελος που θα διογκώνεται όσο η πολιτική του υπουργείου παιδείας που υποβαθμίζει, αφήνει χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς υλικό και χωρίς χρήματα τα ειδικά σχολεία, κι όσο οι γονείς θα εξαναγκάζονται πολλές από τις ανάγκες των παιδιών τους να τις καλύπτουν στους ιδιώτες.

Το θέμα λοιπόν είναι :

Ποιος ευθύνεται που ένα δημόσιο σχολείο λειτουργεί μέσα σε ιδιωτικό ίδρυμα που έχει το ίδιο περιεχόμενο, με αποτέλεσμα να υπάρχει εκμετάλλευση των γονιών και των ανάπηρων παιδιών  με στόχο το κέρδος ;

Τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος Μεταμόρφωσης, η περιφέρεια, η Διεύθυνση Β΄ Αθήνας ή οποιοσδήποτε άλλος εμπλεκόμενος για να βρεθεί κτίριο που θα στεγάσει το Δημόσιο αυτό σχολείο ;

Όμως όταν γίνει η «κακή αρχή», ο κατήφορος δεν έχει πάτο.

Σ΄ αυτό λοιπόν το σχολείο, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Μεταμόρφωσης, με «γνωριμία» και «επαφή» του προέδρου του Χατζηπατέρειου (για να καταλαβαίνουν όλοι ποιο είναι το αφεντικό εκεί μέσα), ήρθε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου, κάποια «Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας». Η ίδια μοίρασε δώρα στα παιδάκια κι οι «υποτακτικοί» και «παρατρεχάμενοί» της, μοίρασαν φήμες ότι είναι λέει «υπουργός υγείας της Σερβίας», «με μεγάλο φιλανθρωπικό έργο» και άλλα τέτοια παραμύθια που δεν έχουν μέσα «κακό λύκο», αλλά μόνο «καλές πριγκίπισσες».

Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτοί όλοι οι «καπάτσοι» των ΜΚΟ και του νόμου του κέρδους που θέλουν να κάνουν τα σχολεία ξέφραγα αμπέλια στον κάθε επιτήδειο,  είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι. Όλοι αυτοί οι «πρίγκηπες της απάτης» των ΜΚΟ, δεν έχουν καμιά επιφύλαξη να ρισκάρουν διακρατικές σχέσεις, πολιτεύματα, διπλωματίες, ευαισθησίες για την ειδική αγωγή, δημόσιο χαρακτήρα. Αρκεί να βγούν οι business και τα deals που σχεδιάζουν.

H «πριγκίπισσα», είναι η κ. Κατερίνα Μπατή, όπως ονομάζεται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Πρεσβεία της Σερβίας. Είναι Ελληνίδα, παντρεμένη μ΄ έναν Σέρβο της δυναστείας που έδιωξαν απ΄ τη Σερβία μετά το Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Πλασάρεται σαν πριγκίπισσα, επιθυμώντας να δημιουργήσει κλίμα «επιστροφής» ( κάτι σαν το δικό μας τον «Κοκό» δηλάδή) και ταυτόχρονα διατηρεί μια ΜΚΟ που λέγεται «LIFE LINE» κι έχει εικονικό στόχο τη «φιλανθρωπία» και πραγματικό στόχο τον «άρτο τον επιούσιον» (το παντεσπάνι δηλαδή) της πριγκηπέσας.  Ταυτόχρονα η Πρεσβεία της Σερβίας μας διαβεβαίωσε (με επαρκή δόση χιούμορ) ότι «Η Σερβία δεν έχει βασιλιάδες και πρίγκηπες» κι ότι «Υπουργός Υγείας της Σερβίας δεν είναι ούτε  πρίγκηπας, ούτε βασιλόπουλο, ούτε κυκλοφορεί καβάλα σε άσπρο άλογο».

Κάτω τα χέρια σας απ΄ τα δημόσια σχολεία.

Κάτω τα χέρια σας απ΄ τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» καταγγέλει κάθε εμπλεκόμενο σ΄ αυτή τη γελεία φαρσοκωμωδία.

Ο Σύλλογός μας

Θα επισκεφθεί το Χατζηπατέρειο για να απαιτήσει τον πλήρη διαχωρισμό της δράσης του από το Δημόσιο σχολείο.

Θα απευθυνθεί στα κόμματα για να θέσουν το θέμα με ερώτηση ή άλλο τρόπο στη Βουλή.

Θα βάλει το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης για να βρεθεί κτίριο για τη στέγαση του ειδικού σχολείου έξω και μακριά από το Χατζηπατέρειο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                                         NΕΛΛΗ ΒOΡΓΙΑ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα