Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αν. Αττ.

Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών στα 4/θέσια νηπιαγωγεία!

23/12/2020 - 16:20

Οι αιρετοί της ΑΣΕ Π.Ε Αν. Αττικής

Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος): τηλ. 6974319565 mail: mariasfyri@hotmail.com
Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος): τηλ. 6974846032 mail: gnkgeorg@gmail.com

Συνάδελφοι,
για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση και υπουργείο παιδείας είναι ικανότατοι στο να περικόψουν/ να καταστρατηγήσουν εργασιακά δικαιώματα, αλλά όταν πρόκειται «να τα διασφαλίσουν» – βάσει των νόμων που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει- κωλύονται… Ο λόγος γίνεται για τα 4/θέσια νηπιαγωγεία που λειτουργούν στην περιφέρειά μας (2 ο Ν/Γ Γλ. Νερών, 2 ο Ν/Γ Καλυβίων, 2 ο Ν/Γ Κορωπίου, 10 ο Ν/Γ Γέρακα, 5 ο Ν/Γ Αρτέμιδας , 4 ο Ν/Γ Παιανίας, 4 ο , 10 ο , 22 ο και 25 ο Ν/Γ Αχαρνών).

Μετά από επίμονες και διαρκείς παρεμβάσεις μας, φτάσαμε στα τέλη Οκτώβρη για να οριστούν οι προϊσταμένες των εν λόγω νηπιαγωγείων προσωρινές διευθύντριες λόγω μεταβολής της λειτουργικότητας – από διθέσια/ τριθέσια σε 4/θέσια- , σύμφωνα με τον 4547/2018. Σύμφωνα με το νόμο και το ωράριο διδασκαλίας προσαρμόζεται ανάλογα, δηλαδή στις 20 ώρες για τις διευθύντριες και για τις υπόλοιπες νηπιαγωγούς: 24 ώρες μέχρι 10 χρόνια υπηρεσίας, 23 ώρες για 10- 15 χρόνια υπηρεσίας, 22 ώρες από 15 μέχρι 20 χρόνια υπηρεσίας και 22ώρες για πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας.

Φτάσαμε στα τέλη Δεκέμβρη και οι συνάδελφοί μας δεν «έχουν δει» μείωση στο ωράριό τους, αλλά ούτε και παίρνουν τις υπερωρίες που δικαιούνται, αφού εργάζονται επιπλέον ώρες. Η μη καταβολή υπερωριών δε, για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ, δε δικαιολογείται!!! Να, πώς και σε αυτή την περίπτωση οι αναπληρωτές αντιμετωπίζονται σαν β΄ κατηγορίας εκπαιδευτικοί – χωρίς μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς δικαιώματα.

Απαιτούμε η Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής, η οποία έχει ευθύνες τόσο για την καθυστέρηση της λήψης απόφασης του ΠΥΣΠΕ όσο γιατί δε φρόντισε εξαρχής να ζητήσει επιπλέον νηπιαγωγούς, σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας να δώσουν άμεση λύση στο θέμα.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα