ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Να μην απολυθεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου "Αγιος Σάββας"

03/04/2021 - 15:18

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Άγιος Σάββας»

Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιζόμενων εργαζομένων στο ΕΣΥ και σε όλους τους κλάδους!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταδικάζει την εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, επικουρικού γιατρού και Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ο «Άγιος Σάββας».

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και το Υπουργείο Υγείας δεν ανανεώνουν εντελώς απροκάλυπτα και επιλεκτικά, τη  σύμβαση του επικουρικού γιατρού Κώστα Καταραχιά, όπως προβλέπει η σχετική νομοθετική διάταξη για το σύνολο των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών, οδηγώντας τον σε απόλυση στις 30 Μαρτίου 2021. Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνησή του στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», επειδή το Σωματείο υπερασπίστηκε, όπως όφειλε, τους συναδέλφους που η διοίκηση καλούσε σε απολογία επειδή διέπραξαν το έγκλημα να αρρωστήσουν την ώρα της δουλειάς τους.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχωρά σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όχι μόνο δεν προχωρά στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αλλά επιχειρεί να επιβάλλει την εγκληματική της πολιτική, με απολύσεις γιατρών, με διώξεις απέναντι σε όλους που αντιδρούν στην εφαρμογή της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου του, που μπορεί να είναι και ο μοναδικός επικουρικός γιατρός του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώνεται τα τελευταία χρόνια.

Στην ίδια κατεύθυνση με την απόλυση του Κώστα Καταραχιά, η κυβέρνηση επιβάλει αστυνομική βία απέναντι σε διαδηλώσεις, διώξεις συνδικαλιστών για την οργάνωση κινητοποιήσεων καθώς και ποινές σε εργαζόμενους που σήκωσαν το ανάστημα απέναντι στην σημερινή κατάσταση. Και στους νοσοκομειακούς γιατρούς κάλεσε σε απολογία την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου, διώκει τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, διώκει το μέλος του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσ/νίκης (ΕΝΙΘ) Θανάση Σιούλη, επιβάλλονται ποινές με το παραμικρό σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό κλπ. Έτσι «τιμάει» τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε:

· Να παρθεί πίσω η απόφαση που οδηγεί στην απόλυση τον πρόεδρο του Σωματείου του Αγ. Σάββα Κώστα Καταραχιά.

· Να σταματήσουν οι διώξεις και οι επιβολές ποινών σε εργαζόμενους που αγωνίζονται καθημερινά να μείνουν ανοιχτά τα Νοσοκομεία και οι δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

· Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα