ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!! ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!

07/11/2017 - 19:09

Αποφάσεις καταγγελίας: έχουν βγάλει ήδη οι ΣΕΠΕ:
"Ρόζα Ιμβριώτη", "Γ. Σεφέρης", "Ο Σωκράτης", "Αργύριος Μοσχίδης", Χαλκίδας, "Κωστής Παλαμάς", "Ελλη Αλεξίου", "Π. Παπαμαύρος", Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, "Δ. Θεοτοκόπουλος", Αργολίδας, Ικαρίας - Φούρνων
καθώς και οι ΕΛΜΕ: Πειραιά, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Ατικής, Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, Θήρας, Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Λήμνου - Αγ. Ευστρατίου, Κέρκυρας

και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Στην απόλυση άλλης μίας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού με αυτοάνοσο νόσημα, επειδή δεν προσκόμισε έγκαιρα το σχετικό πιστοποιητικό και παρότι δεν ευθυνόταν η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία πιστοποίησης αναπηρίας), προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας, όπως αποκαλύφθηκε λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση της περίπτωσης της αναπληρώτριας στον Πειραιά.

Όπως καταγγέλλει η παράταξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στην ΕΛΜΕ Βοιωτίας, με το ίδιο επιχείρημα απολύθηκε μία εκπαιδευτικός που υπηρετεί στο ΓΕΛ Οινοφύτων. Η παράταξη καταγγέλλει και τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ, που απέρριψε την πρόταση της ΑΣΕ για παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, δείχνοντας ότι δεν έχει καμία διάθεση να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της.

Η ΑΣΕ Βοιωτίας καλεί τους Συλλόγους Καθηγητών όλων των σχολείων, με ψηφίσματα και υπογραφές να απαιτήσουν την επαναπρόσληψη της αναπληρώτριας και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 14.00.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά είχε καταγγείλλει την ανάλγητη απόλυση της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού που υπηρετούσε σε σχολείο στη Β΄ Πειραιά (Κύθηρα), με την αιτιολογία ότι δεν προσκόμισε το πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που πιστοποιεί ότι ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα).

Η ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση έξω από τη ΔΔΕ Πειραιά την Παρασκευή 10 Νοέμβρη στις 13.30. 

Όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ, η αναπληρώτρια έχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απρίλη, ενώ επιπλέον έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε.

Παρότι απευθύνθηκε στο υπουργείο Παιδείας και εξήγησε ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία), το υπουργείο ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου την απόλυσή της.

Όπως τονίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά, «πρόκειται για μια πράξη ανάλγητη και βάρβαρη! Δεν μας ξαφνιάζει βέβαια! Ανάλγητη και βάρβαρη είναι συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, που φτάνει στο σημείο να περικόψει ακόμα και το πενιχρό βοήθημα των 300 ευρώ για την προμήθεια σχολικών ειδών από άπορες οικογένειες».

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης και οι Σύλλογοι Γυναικών Πειραιά, μέλη της ΟΓΕ (Πειραιά «Η Πρόοδος», Νίκαιας, Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Η Στοργή του Παιδιού», Κορυδαλλού, Περάματος «Εστία της Γυναίκας», Σαλαμίνας), καταδικάζοντας την απάνθρωπη και βάρβαρη πράξη της απόλυσης αναπληρώτριας εκπαιδευτικού.

Η ΕΛΜΕ απαιτεί την ανάκληση της απόλυσης, την επιστροφή της αναπληρώτριας στη θέση της και την προσμέτρηση όλης της υπηρεσίας της από την ημέρα που διορίστηκε χωρίς καμιά διακοπή.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα