ΑΣΕ νότιας Αθήνας

Ο αγώνας που δίνουν χιλιάδες μαθητές είναι δίκαιος

27/09/2020 - 18:35

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών νότιας Αθήνας

Σε αυτόν τον αγώνα οι καθηγητές, οι γονείς, οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός πορεύονται μαζί

Οι εικόνες από τα επεισόδια έξω από το 5ο Γυμνάσιο Αλίμου προκαλούν οργή. Οι μαθητές δέχτηκαν επίθεση από μικρή μερίδα γονέων - φασιστοειδών που τους έσπρωχναν και τους χτυπούσαν, με σκοπό να «σπάσουν» την κατάληψη του σχολείου. Οι εικόνες στο διαδίκτυο και τα  ΜΜΕ σοκάρουν. Αισθανόμαστε αποτροπιασμό για τις εικόνες από τα επεισόδια και τα σημάδια στα χέρια των παιδιών από τους τραυματισμούς που υπέστησαν.

Το 5ο Γυμνάσιο Αλίμου τελεί υπό κατάληψη. Μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτύρονται για τα πολυπληθή τμήματα, για το συνωστισμό στο σχολείο, για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, για τα προβλήματα στην καθαριότητα, για τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στα προαύλια του σχολείου τους. Φωνάζουν τα συνθήματα: «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή», «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία».

Οι νεανικές φωνές τους, εκφράζουν την αγωνία κάθε εκπαιδευτικού, κάθε γονιού, κάθε εργαζόμενου που νοιάζεται για την Δημόσια Παιδεία και για τη Δημόσια Υγεία.

Όσοι στέκονται απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, τρομοκρατούν, διαστρεβλώνουν και συκοφαντούν τον αγώνα τους, είναι συνένοχοι για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία. Η διοίκηση του σχολείου έχει ευθύνη, καθώς τα προσωπικά mails που εστάλησαν στους γονείς και τους καλούσαν να πάρουν μέτρα και να παρέμβουν για το σπάσιμο της κατάληψης, πυροδότησαν τα απαράδεκτα φαινόμενα βίας που σημειώθηκαν έξω από το σχολείο. Όσοι επιτίθενται στους μαθητές, δεν έχουν καμία σχέση με την έγνοια, την αγωνία, τη φροντίδα που οφείλει να αισθάνεται ο δάσκαλος που διαπαιδαγωγεί τους νέους ανθρώπους με κριτική άποψη, κοινωνική δράση, όνειρα και στόχους που αγωνίζονται να εκπληρώσουν. Αυτοαναγορεύονται σε τιμωρούς και στις σημερινές συνθήκες προσφέρουν με τον πιο άθλιο τρόπο υπηρεσία στην κυβερνητική πολιτική. Αυτοί που ευθύνονται για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στα σχολεία και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, κουνάνε επιδεικτικά το δάχτυλο στη νέα γενιά, προσπαθώντας να τους στερήσουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται.

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ανέδειξαν τα προβλήματα, έκαναν προτάσεις, πραγματοποίησαν μαχητικές κινητοποιήσεις. Τώρα στον αγώνα μπαίνουν δυναμικά οι μαθητές μας. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους, να συμβάλλουμε στην αγωνιστική διαπαιδαγώγηση, να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί τους, να δυναμώσουμε τη διεκδίκηση για ένα σχολείο ασφαλές.

27 Σεπτέμβρη 2020

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα