ΕΛΜΕ ΚΙ

Όχι στη βιομηχανία διώξεων των αγωνιζόμενων συμπολιτών μας!

13/10/2021 - 11:09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ καταγγέλλει την βιομηχανία διώξεων που προετοιμάζουν η Κυβέρνηση και ο επιχειρηματικός όμιλος που πρόσφατα εγκατέστησε νέες Ανεμογεννήτριες στην θέση «Ξερακιάς», ενάντια σε συμπολίτες μας, που πριν ένα χρόνο συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην παραπάνω εγκατάσταση, διεκδικώντας παράλληλα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής Σάμης – Πυλάρου.

Το δόγμα νόμος και τάξη της κυβέρνησης, για να εξυπηρετηθούν πάση θυσία τα κέρδη των ομίλων στην ενέργεια, η εμπορευματοποίηση και η ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων και
της παιδείας, η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας και όλων των άλλων λαϊκών αναγκών, βρίσκει σήμερα εφαρμογή σε όσους συμπολίτες μας αντέδρασαν στην παραπάνω εγκατάσταση, προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση στα πλημμυρικά φαινόμενα που πλήττουν επανειλημμένα την συγκεκριμένη περιοχή και διεκδίκησαν και διεκδικούν:

  • Να μην υπάρξει καμιά άλλη εγκατάσταση «Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» και να υπάρξει έλεγχος των υπαρχόντων.
  • Να αποζημιωθούν επιτέλους οι πληγέντες από τις πλημμύρες στο 100% και να  αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές στα νοικοκυριά και στις μικρές  επιχειρήσεις.
  • Να αρχίσουν αμέσως όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές που απαιτείται για να προστατευτούν και να εξασφαλιστούν από νέες καταστροφές.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ υιοθετώντας το παραπάνω πλαίσιο αιτημάτων και ως οργανικό μέλος της επιτροπής φορέων που συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις σε αυτήν την κινητοποίηση διεκδικεί τα ίδια παραπάνω αιτήματα των πλημμυρισμένων νοικοκυριών και των οικογενειών των μαθητών μας. Στα ίδια πλαίσια δηλώνουμε ότι θα συμμετάσχουμε επίσης σε κάθε πρωτοβουλία συμπαράστασης των διωκόμενων συμπολιτών μας και συναδέλφων μας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε ανακριτική και οποιαδήποτε άλλη διαδικασία δίωξης ενάντια στους αγωνιστές συμπολίτες μας και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ Οκτώβρης 2021                                                                 Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα