Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση "Βύρων"

Οι οδηγοί σχολικών λεωφορείων στη μάχη για ΣΣΕ

05/07/2020 - 10:40

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΣΣΕ

Τη Δευτέρα 29/06/2020, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σωματείου μας σύσκεψη με θέμα την κατάρτιση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους οδηγούς σχολικών λεωφορείων, κλιμακώνοντας την πάλη για τη διατήρηση των ΒΑΕ.

Πραγματοποιήθηκε πλούσια συζήτηση με μέλη του ΔΣ του “Βύρωνα” και με τη συνδρομή μελών του ΔΣ του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας καθώς και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταφορών. Έγινε η μελέτη άρθρο το άρθρο, καταγράφηκαν αιτήματα επίκαιρα και αναγκαία, στο πλαίσιο της υπάρχουσας κλαδικής ΣΣΕ που προτείνουμε και διεκδικούμε.

Η συλλογική σύμβαση θέτει τους όρους αμοιβής και εργασίας ώστε κανείς εργαζόμενος να μην είναι αναγκασμένος να διαπραγματεύεται για τον εαυτό του κάτω από πιέσεις και δυσμενείς συσχετισμούς. Παράλληλα διαμορφώνει ένα πλαίσιο πάλης στην καθημερινή ζωή του εργαζόμενου, για την υγεία και την ασφάλισή του.

Το τελικό σχέδιο της κλαδικής σύμβασης θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 στις 6:30 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου μας. Από τον Σεπτέμβρη θα συνεχιστεί δυναμικά η πάλη για την υπογραφή της.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα