Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδ. Εκπ. "Ο Βύρων"

Όλες και όλοι στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια Τετάρτη 15/9

14/09/2021 - 15:04

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων την

Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη στις 18.30, στα Προπύλαια!

Τα σχολεία ανοίγουν, αλλά τα αναγκαία μέτρα προστασίας είναι ανύπαρκτα. Έτσι με το πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα προαύλια των σχολείων θα βρεθούν όλα τα προβλήματα και τα μορφωτικά κενά που έχουν συσσωρευτεί.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, στη γραμμή της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης που ρίχνει το βάρος της πανδημίας στην ατομική μας ευθύνη, μέτρα θεωρούνται κάποιοι απίθανοι συνδυασμοί διαγνωστικών τεστ (με τη δαπάνη να χρεώνεται στους εργαζομένους), η χρήση μάσκας και το πλύσιμο χεριών. Ευτυχώς που μας το είπαν, γιατί δεν το είχαμε σκεφτεί...

Η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία και προσπαθεί να πείσει ότι θα εξασφαλίσει τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, επειδή απλά θα τα κλείνει μόνο όταν βγουν θετικοί πάνω από τους μισούς μαθητές του. Αυτό δεν είναι μέτρο προστασίας, αλλά μέτρο για να γίνουν οι αίθουσες εστίες υπερμετάδοσης.

Όλα αυτά γιατί το κύριο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δε θέλει να πάρει τα μέτρα που θα θωράκιζαν τη λειτουργία των σχολείων, γιατί τα θεωρεί κόστος! Για αυτό δεν προβλέπεται πουθενά η αραίωση των μαθητών στις τάξεις, η αξιοποίηση χώρων και προσωπικού για τη στελέχωση νέων τμημάτων και την καθαριότητα των χώρων.

Η κοινή λογική και οι διεκδικήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών λένε πως:

  • τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών πρέπει να καλυφθούν άμεσα.
  • πρέπει να μειωθεί ο ανώτατος αριθμός των μαθητών στους 15 ανά τάξη.
  • οι αίθουσες να είναι κατάλληλες για μάθημα και όχι να στοιβάζονται τα νήπια σε κοντέινερ.
  • τα σχολεία να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.
  • χρειάζονται κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης με ευθύνη του κράτους. Μαζικά δωρεάν τεστ για όλους.

Δεν παίζουμε με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας! Κόντρα στην αντιεκπαιδευτική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία πολιτική των κυβερνήσεων, συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα