Όλοι τώρα πιο αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα για Μόρφωση – Δουλειά – Ζωή με δικαιώματα!!

31/10/2017 - 17:12

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές μας, τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και γονείς που βγήκαν στο δρόμο, σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας για τα μεγάλα προβλήματα στην Παιδεία.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους μαθητές μας που αψηφώντας τη τρομοκρατία και τις απειλές απέδειξαν ότι μόνο στο δρόμο του αγώνα μπορεί να βρεθεί λύση για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων.

Με τις μαζικές και τις μαχητικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν δόθηκε απάντηση στην κυβέρνηση που συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες να χτυπάει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των νέων παιδιών.

Δόθηκε απάντηση στην κυβερνητική εξαπάτηση περί «κανονικότητας» στα σχολεία, στα τσακισμένα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, στις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τα πολυπληθή τμήματα, στο κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων ΕΠΑ.Λ. και κατευθύνσεων ΓΕ.Λ., στην κατάργηση της ενισχυτικής και της Π.Δ.Σ., στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο.

Προκαλεί ο Υπουργός Παιδείας όταν μέσα από τη Βουλή, τη μέρα των κινητοποιήσεων, υποστηρίζει πως οι κινητοποιήσεις δεν έχουν αιτήματα και συγκεκριμένους στόχους, κατηγορώντας του γονείς πως υποκινούν του μαθητές να χάνουν ώρες!! Δεν πρωτοτυπεί η κυβέρνηση. Τα ίδια επιχειρήματα αξιοποιούσαν και οι Υπουργοί Παιδείας των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όταν οι μαθητές έβγαιναν στο δρόμο. Είναι μακριά νυχτωμένη η κυβέρνηση αν πιστεύει  πως με τη συκοφαντία, τα ψέματα και τις απειλές θα βάλει φρένο στου αγώνες που ξεσπούν και δυναμώνουν.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά απέναντι στην νέα αντιλαϊκή επιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να «κλείσει» την 3η αξιολόγηση.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, στις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις.

Καλούμε σε αποφάσεις συμμετοχής όλες τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους!

Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Μαζί με τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. , δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

Ο αγώνας είναι κοινός!

Ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές!

Όλοι μαζί μια γροθιά μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Τρίτη 31 Οκτώβρη 2017

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα