ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ : Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης

23/02/2011 - 11:27

Κοινό μέτωπο πάλης ενάντια συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της εκπαίδευσης με ζητήματα αιχμής τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που διοργάνωσε προχθές βράδυ η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών της Νομαρχίας Πειραιά. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων της περιοχής του Πειραιά, καθηγητών, δασκάλων της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ, Συλλόγων Γυναικών Πειραιά (μέλη της ΟΓΕ) και της ΠΑΣΕΒΕ. Στη σύσκεψη αποφάσισαν συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία, καθώς και:

  • Την Παρασκευή 25 Φλεβάρη να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία του περιφερειάρχη.
  • Τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
  • Την Πέμπτη 3 Μάρτη να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της connect (εταιρεία που απευθύνεται στα σχολεία για να διαφημίσει φροντιστήρια με αντάλλαγμα κάλυψη αναγκών υλικοτεχνικής υποδομής, π.χ. πετρέλαιο).

Οπως προέκυψε, ήδη, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έχει προτείνει τη συγχώνευση 15 δημοτικών σχολείων σε 7. Επίσης σε πολλά σχολεία του Πειραιά και ειδικότερα του Περάματος δεν αποδίδονται τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές, με αποτέλεσμα σήμερα στο ταμείο τους να μην υπάρχει ούτε ένα ευρώ και τα σχολεία να μην έχουν ούτε πετρέλαιο.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα