Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Σάμου

Οργάνωση κι αγώνας απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης!

25/02/2022 - 14:32

Οργάνωση κι αγώνας απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης
Όλοι στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Παρασκευή 25 Φλεβάρη στις 18.00 στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τα τελευταία χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις πέρασαν σειρά αντεργατικών - αντιλαϊκών νομοσχεδίων που έπληξαν και πλήττουν κάθε λαϊκό νοικοκυριό, κάθε εργαζόμενο σ’ όλους τους κλάδους, όπως άλλωστε και στην εκπαίδευση. Η πολιτική τους περιλαμβάνει, επίσης, χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των σωματείων, ταυτόχρονα με τη συκοφαντία, τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία.

Κλείνουμε δύο χρόνια απ’ την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα κι όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Συγκεκριμένα, στην εκπαίδευση, για παράδειγμα αντί για αραίωση τμημάτων στα σχολεία που “φώναζαν” οι ανάγκες και το εκπαιδευτικό κίνημα, προκλητικά θεσμοθέτησε 27άρια τμήματα και προχώρησε σε συγχωνεύσεις τάξεων. Τη μάχη με την πανδημία τη δώσαμε και οι εκπαιδευτικοί στα σχολειά μας, εντός κι εκτός λοκ-ντάουν, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας παρά τα εμπόδια της κυβέρνησης, διατηρώντας μ’ όποιον τρόπο μπορούσαμε την επαφή με τους μαθητές, γνωρίζοντας μεν ότι δε διανύουμε την “κανονικότητα” που ήθελε να παρουσιάσει το Υπουργείο, μένοντας όμως και μακριά απ’ όσους έλεγαν “κλειστά σχολεία” και “καμιά τηλεκπαίδευση”, ξεπλένοντας ουσιαστικά τις αμαρτίες των κυβερνώντων και απαλλάσοντάς τους από κάθε ευθύνη.

Η κατάσταση στα εργασιακά δικαιώματα γίνεται όλο και χειρότερη με τις ελαστικές σχέσεις να επεκτείνονται και να εδραιώνονται, τους μισθούς να παραμένουν χαμηλά, με κλεμμένα ΜΚ, δώρα και επιδόματα. Η ακρίβεια και η τεράστια αύξηση τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες απαραίτητες για να ζήσει ένας άνθρωπος (ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα κλπ) ήρθε να συμπληρώσει το παζλ της εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους και το λαό, θυμίζοντάς τους πως το βαρέλι δεν έχει πάτο...

Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχη απέναντι σε αντεργατικούς νόμους, με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής σε απεργίες και κινητοποιήσεις. Σήμερα, είναι ακόμα πιο έντονη ανάγκη πάλης για επαναφορά όσων μας έκλεψαν όλες οι κυβερνήσεις με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, για ικανοποίηση των αναγκών μας και των δίκαιων διεκδικήσεών μας.

Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αποκρούσει την επίθεση που δεχόμαστε. Χρειάζεται οργανωμένος, συλλογικός αγώνας μέσα απ’ τα σωματεία μας και τους φορείς του κινήματος. Με κατεύθυνση σύγκρουσης και ανατροπής των πολιτικών εξαθλίωσης. Η ανάγκη μαζικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία, κάθε συνάδελφο, όλο το λαό του νησιού να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου με συμμετοχή του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, Παρασκευή 25 Φλεβάρη, στις 18.00, στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

Σάμος, 22 Φλεβάρη 2022

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα