ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

Ούτε  να το σκέφτονται το ΥΠΑΙΘ  και  η  Διεύθυνση Αν. Αττικής  για  συγχωνεύσεις  τμημάτων!

12/10/2021 - 21:31

Ούτε  να το σκέφτονται το ΥΠΑΙΘ  και  η  Διεύθυνση Αν. Αττικής  για  συγχωνεύσεις  τμημάτων!

Πετσοκόβουν τμήματα και τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΟΝΙΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/10 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΤΙΣ 8.30 Π.Μ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 10.00 Π.Μ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Το ΥΠΑΙΘ  στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός σχολείου στην υπηρεσία της αγοράς, με περικοπές των κρατικών πόρων,  με κάλυψη των κενών και των  ελλείψεων με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό, για να καλύψει τα χιλιάδες κενά χωρίς να προχωρά σε νέες μαζικές προσλήψεις, καλεί τις τελευταίες μέρες με προφορικές οδηγίες τις Διευθύνσεις να διαχειριστούν το πρόβλημα με το υπάρχον προσωπικό, δρομολογώντας, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους,  συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Η Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής παίζοντας τον δικό της ρόλο στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής ξεκίνησε την επίθεσή της τηλεφωνώντας την Παρασκευή μεσημεριάτικα στους διευθυντές σχολικών μονάδων να προχωρήσουν σε συμπτύξεις τμημάτων, εκεί που ο συνολικός αριθμός της τάξης δεν ξεπερνά τους 25 μαθητές, αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στους μαθητές, κυρίως για τις περιπτώσεις που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής φροντίδας και φοιτούν σε αυτά τα τμήματα.  Έτσι εννοεί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ την αναβάθμιση της εκπαίδευσης!

ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ 10ο ΚΑΙ ΤΟ 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ  ΑΧΑΡΝΩΝ

Απαιτούμε:

  • Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα