Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

19/12/2017 - 18:03
Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!

Καταγγελία

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών ΦΙΣΕ μέλος ΠΣΟ καταγγέλλει την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε «πρωτεύουσα του Ισραήλ» και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ. Η  απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ επηρεάζει όλους τους λαούς της περιοχής και προετοιμάζει το έδαφος για ένα νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Η νέα προκλητική ενέργεια του Τραμπ εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των μεριδίων των αγορών και των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουν σχεδιασμένα να προωθούν πολεμικές συγκρούσεις και αλλαγές συνόρων.

Τεράστιες ευθύνες για το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ έχει και η Ε.Ε η οποία αναβαθμίζει συνεχώς τις σχέσεις της με το Ισραήλ και ταυτίζει το θύτη με το θύμα, αναγορεύοντας σε "τρομοκρατία" την δίκαιη πάλη του λαού της Παλαιστίνης.

Η ΦΙΣΕ καταδικάζει αποφασιστικά τον βασανισμό ενός ολόκληρου λαού, τη βία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ με τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, την ανέγερση του τείχους του αίσχους, με τους εποικισμούς και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Να σταματήσει τώρα το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού!

Στηρίζουμε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ανταποκρινόμαστε στο κέλεσμα της ΠΣΟ για

SOLIDARITY WEEK WITH THE PEOPLE OF PALESTINE, 15-21 Decembe

PALESTINIAN PEOPLE ARE NOT ALONE !

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα