Πανελλαδική κινητοποίηση αναπληρωτών στις 29/9

30/09/2017 - 22:48

Τις ανάγκες των σχολείων και των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών έφερε στο προσκήνιο η πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα. Οι εκπαιδευτικοί, ανέδειξαν την πραγματική εικόνα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι μαθητές στα σχολεία καθώς τελειώνει ο Σεπτέμβρης, καταγγέλλοντας τα μέτρα που συρρικνώνουν το μορφωτικό δικαίωμα, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες και δικαιώματα για τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ως και 16 χρόνια διασχίζουν τη χώρα, που αγωνιούν για το αν, πότε και πού θα προσληφθούν.


Από το βήμα της συγκέντρωσης που έγινε το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, εκπρόσωποι ΕΛΜΕ και Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίωναπηύθυναν χαιρετισμό μεταφέροντας εικόνα κενών και ελλείψεων από διάφορες περιοχές, δηλώνοντας ότι δεν είναι αυτή η εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά, απαιτώντας μαζικούς μόνιμους διορισμούς, σταθερή δουλειά και δικαιώματα για τους ελαστικά εργαζόμενους συναδέλφους τους. Έκαναν λόγο για αναγκαιότητα διορισμών προκειμένου να καλυφθούν οι στοιχειώδες ανάγκες της εκπαίδευσης, κατήγγειλαν την πολιτική που κλείνει εκατοντάδες τμήματα Επαγγελματικών Λυκείων. Την ανάγκη να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ώστε η ειδική εκπαίδευση να λειτουργήσει με όλο το απαραίτητο προσωπικό και υποδομές ανέδειξαν οι εκπρόσωποι των γονιών ΑμΕΑ που έδωσαν το παρόν.

Δείτε εδώ το βίντεο από την κινητοποίηση στο Υπουργείο παιδείας
Ακολουθούν φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις σε αθήνα θεσσαλονίκη και βόλο.

 

«Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στα αυγά μας, είναι να παλέψουμε τα δικαιώματά μας», «η ανάπτυξή σας τσακίζει την Παιδεία, μαζικοί διορισμοί σε όλα τα σχολεία», ήταν τα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν ενώ στη χτεσινή συγκέντρωση, μαζί με τους εκπαιδευτικούς διαδήλωσαν και οι μαθητές του τμήματος ειδικότητας Πληροφορικής του 3ου ΕΠΑΛ Μενιδίου, ένα από τα τμήματα που καταργούνται ως ολιγομελή με τους μαθητές τους να αναγκάζονται να αναζητήσουν την ειδικότητα που επέλεξαν σε άλλο σχολείο.


Αντιπροσωπεία Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση στα αιτήματα της κινητοποίησης. Οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές κάλεσαν με το τέλος της χτεσινής κινητοποίησης σε οργάνωση και συνέχιση του αγώνα. Το δρόμο αυτό έδειξαν τα σωματεία μέσα από την χτεσινή Ημέρα Δράσης. Όπως αναγραφόταν χαρακτηριστικά στο πανό της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, «Κανένας συμβιβασμός με ελλείψεις - κενά - υποχρηματοδότηση. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των αναγκών. Δεν βάζουμε στον κόφτη κυβέρνησης - ΕΕ τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας».

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αντίστοιχα αιτήματα έκαναν εκπαιδευτικοί και γονείς, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Την κινητοποίηση οργάνωσαν οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσωπικού Ειδική Αγωγής, η πρωτοβουλία Αναπληρωτών και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας που μεταξύ άλλων κατήγγειλαν ότι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών ενώ οξυμένο είναι το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε καθηγητές ειδικής αγωγής.


Παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι Επιτροπές Αγώνα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο Βόλο.

 

Στην πλατεία ΟΤΕ της Μύρινας στη Λήμνο, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και η ΕΛΜΕ Λήμνου. Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα