ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Παράσταση από την ΕΛΜΕ-ΚΙ στα γραφεία της ΔΔΕ

14/05/2020 - 21:23

Παράσταση της ΕΛΜΕ-ΚΙ στην ΔΔΕ

Παράσταση σήμερα από την ΕΛΜΕ-ΚΙ στα γραφεία της ΔΔΕ, Λόγω των προστατευτικών μέτρων ο κ. Νίκος Μιχόπουλος Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης, αναγκάστηκε να κατέβει στην είσοδο του κτιρίου για να ακούσει τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και να απαντήσει.

Όπως τονίστηκε από την Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ  Σοφία Ποταμιάνου είναι ανάγκη να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή των γενικών οδηγιών του ΕΟΔΥ σε σχέση με τις αποστάσεις εντός τάξης (1,5μ), την άμεση, ανέγερση σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων, για το 2ο και 3ο γυμνάσια Αργοστολίου και για το Γυμνάσιο-Λύκειο Πάστρας στην επικράτεια του Δήμου Αργοστολίου, για το σχολικό συγκρότημα Μεσοβουνίων στην επικράτεια του Δήμου Σάμης, για το ΓΕΛ Ληξουρίου και το μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου, καθώς και την άμεση παράδοση των υπό επισκευή σχολείων Γυμνάσια Ληξουρίου και Αγίας Θέκλης, στην επικράτεια του Δήμου Ληξουρίου.
.Την ανάγκη καθαριότητας σχολείων, απολυμάνσεις και επάρκεια αναλώσιμων. (Τουαλέτες, σχέσεις εργασίας και αμοιβές καθαριστριών, δαπάνες για την αγορά όλων των αναλώσιμων αντισηπτικά – μάσκες – γάντια κ.α.).
.Την ανάγκη να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση μαθητών με λεωφορεία ή ταξί (να τηρηθούν οι αποστάσεις και όλοι οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής απολυμάνσεις, αποστάσεις, κ.λπ) μεταξύ των μαθητών ακόμη και αν αυξηθούν τα δρομολόγια.
Την ανάγκη μέτρων για τους μαθητές που δεν μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο.
.Την ανάγκη να προστατευτούν ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες συναδέλφων εκπαιδευτικών και όσοι θα κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού (Εξίσωση όλων των αδειών των αναπληρωτών με αυτές των μόνιμων), καθώς και ειδική μέριμνα για τη μεταφορά προς τις περιοχές που υπηρετούν, των εκπαιδευτικών (μόνιμων και αναπληρωτών).
.Την ανάγκη άμεσης εξασφάλισης του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού,
.Την ανάγκη ειδικών μέτρων για τη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Θα εκδώσει Δ.Τ. η ΕΛΜΕ-ΚΙ με όσα ειπώθηκαν στον κ. Νίκο Μιχόπουλο.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα