Παρεμβάσεις - ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, απέκλεισαν την ΑΣΕ από το Προεδρείο της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

15/01/2018 - 14:36
Παρεμβάσεις – ΔΑΚΕ με τις «ευλογίες» των ΣΥΝΕΚ, ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ την ΑΣΕ από το Προεδρείο της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

«Ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται»!!!!

Παρεμβάσεις – ΔΑΚΕ με τις «ευλογίες» των ΣΥΝΕΚ, ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ την ΑΣΕ από το Προεδρείο της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, με τη δική σας ψήφο είχε αύξηση σε ποσοστό, κατάχτησε μετά από αρκετά χρόνια έδρα στο ΔΣ και, επιπλέον, αναδείχθηκε σε τρίτη δύναμη. Η θέση που η ΑΣΕ καταθέτει πανελλαδικά είναι για αντιπροσωπευτικά – αναλογικά Προεδρεία. Έτσι η ΑΣΕ στήριξε κατά τη συνεδρίαση της συγκρότησης την παράταξη των Παρεμβάσεων για την θέση του Προέδρου και των ΣΥΝΕΚ για τη θέση του Γραμματέα (1η και 2η δύναμη αντίστοιχα). Αυτό σημαίνει να μην κάνεις παιχνιδάκια στη συγκρότηση, να σέβεσαι τη θέληση του κλάδου που αποτυπώνεται στις εκλογές του όποιου συνδικάτου αλλά και να δέχεσαι στην πράξη πως οι αποφάσεις παίρνονται πραγματικά από το ΔΣ και όχι με «συνεννοήσεις» του Προεδρείου. Αντίθετα η ΑΣΕ δεν στηρίχθηκε από καμία δύναμη για τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ.

Αποδεικνύεται ότι άλλες είναι οι βουλές του κλάδου κι άλλοι οι σχεδιασμοί των συνδικαλιστικών δυνάμεων της αστικής διαχείρισης με «προοδευτικό» ή «συντηρητικό» πρόσημο!!! Η παράταξη των Παρεμβάσεων, με αυθαίρετο και ετσιθελικό τρόπο, πρότεινε τον αποκλεισμό της ΑΣΕ από τη θέση του Αντιπροέδρου διεκδικώντας και τη θέση αυτή για τον εαυτό της. Στην τοποθέτησή της η επικεφαλής των Παρεμβάσεων (και επανεκλεγείσα Πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ) είπε πως είναι υπέρ του προγραμματικού Προεδρείου για το οποίο ανάφερε πως δεν υπάρχουν τώρα οι προϋποθέσεις συγκρότησης. Χωρίς άλλη αιτιολόγηση στήριξε τις ΣΥΝΕΚ για τη θέση του Γραμματέα (κάτι που και για μας ήταν σωστό) αλλά και τον αποκλεισμό της ΑΣΕ από τη θέση του Αντιπροέδρου. Η ΔΑΚΕ έσπευσε να δηλώσει πως προτιμά τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από το ΠΑΜΕ, ενώ οι ΣΥΝΕΚ «πρόσφεραν» το αιτιολογικό του αποκλεισμού, ότι δηλαδή οι ψήφοι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ είναι πολλαπλάσιοι αυτών της ΑΣΕ!!! Λες και ψηφίζαμε για τη σύνθεση του ΔΣ και όχι για Προεδρείο.

Έτσι η ΑΣΕ αποκλείστηκε με υπερψήφιση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (από ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΔΑΚΕ: 4 ψήφοι) και «ΛΕΥΚΟ» από τις ΣΥΝΕΚ: 2 ψήφοι.

Είναι ενδεικτικό των προθέσεων για τη γραμμή που θα ακολουθήσουν πως ο συνάδελφος που, τελικά, εκλέχθηκε από την παράταξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ υπερασπίστηκε τις θέσεις της ΟΛΜΕ (πλειοψηφία ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ), σαν βάση της γραμμής της ΕΛΜΕ. Επίσης, είναι ενδεικτικό, πως στην πρόσκληση για τη ΓΣ, μόνο μετά την παρέμβαση που κάναμε έγινε αναφορά στην κατάργηση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ από την κυβέρνηση. Προηγούμενα δεν υπήρχε τίποτε προκειμένου, ενδεχομένως, να είναι ικανοποιημένοι στη συνεδρίαση συγκρότησης τόσο η ΔΑΚΕ και οι ΣΥΝΕΚ. Επιπλέον, φάνηκε καθαρά ότι οι επιμέρους δήθεν «κριτικές» στην ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ που έγιναν από πλευράς τους στη ΓΣ (πχ για τις ώρες των στάσεων) ήταν «στάχτη στα μάτια» για να ακολουθηθεί ο κεντρικός σχεδιασμός των συμβιβασμένων ηγεσιών. Η πρόταση της ΑΣΕ ήταν για έγκαιρη προκήρυξη στάση εργασίας για τις 12 Γενάρη, μέρα απεργιακής κλιμάκωσης (μετά τις 14 Δεκέμβρη) σε δημόσιο – ιδιωτικό τομέα μαζί με τα σωματεία που σηκώνουν το βάρος της αντιπαράθεσης με την αντιλαϊκή πολιτική. Η απόφαση, παρότι ψηφίστηκε από όλους, πάρθηκε Πέμπτη 11-01 απόγευμα μετά τη ΓΣ, με αποτέλεσμα να μην ενημερωθεί έγκαιρα κανείς και να μην υπάρξει καμία προετοιμασία. Εμείς είχαμε ζητήσει από την Τετάρτη να ανακοινωθεί η συμμετοχή της ΕΛΜΕ και δεν εισακουστήκαμε κάτω από διάφορα προσκόμματα (πχ να γίνει πρώτα η συγκρότηση του ΔΣ). Προσανατολισμός σαφώς υπήρξε για επικέντρωση στη στάση της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 15-01.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική όχι για τη συγκρότηση αυτή καθαυτή αλλά γιατί σηματοδοτεί συνέχεια στη γραμμή που εδώ και χρόνια ακολουθεί η Β΄ ΕΛΜΕ. Είναι παρόν το κοντινό «παρελθόν» του κοινού ψηφοδελτίου ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΣΥΝΕΚ, η γραμμή της ενσωμάτωσης στα θολά αντι-μνημονικά πλαίσια. Είναι παρούσες οι ρηχές αντικυβερνητικές «επαφές» με τη ΔΑΚΕ. Σε αυτή τη φάση διαμορφώνεται μια κοινή γραμμή καταγγελίας των αποτελεσμάτων κι όχι των πολιτικών που τις γεννούν. Ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται!!!

Ο λόγος είναι σε σας. Γι’ αυτό και σας ενημερώνουμε.

Να μην επιτρέψουμε να συνεχίσει η Β΄ ΕΛΜΕ να αποτελεί ένα (επί της ουσίας και παρά τα όποια προσχήματα) φερέφωνο της πλειοψηφίας σε ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ, που βάζουν πλάτη στα μέτρα. Να οργανωθεί η ανασύνταξη του κινήματος από τα κάτω, με μαζικές ΓΣ, με σχέδιο και προσανατολισμό ρήξης και όχι διαχείρισης, με συμπόρευση με τα συνδικάτα που σηκώνουν το βάρος της ταξικής πάλης. Να προχωρήσουμε μπροστά με σεβασμό στον κλάδο και όχι με αλά καρτ αποκλεισμούς σε ό,τι δεν είναι αρεστό για την πλειοψηφία. Η ΕΛΜΕ να γίνει χώρος συσπείρωσης και αγώνα για τον κλάδο, για την ισχυροποίηση της οργάνωσης, για να έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό μας.

Αθήνα 14-01-2018

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα