ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη" και "Μ. Παπαμαύρος"

Πέμπτη 24/9, στις 3 μμ ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην Παράσταση στην Α΄ Δ/νση με τους Συλλόγους της Α΄ Αθήνας

24/09/2020 - 00:24

Εκτός του ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη" αντίστοιχη ανακοίνωση συμμετοχής έχει βγάλει και ο ΣΕΠΕ "Μ. παπαμαύρος"

Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Πέμπτη 24/9, στις 15.00 ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» συμμετέχει στην Παράσταση στην Α΄ Διεύθυνση (Χίου 16-18, μετρό Μεταξουργείο)  με τους Συλλόγους της Α΄ Αθήνας.

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες

Μπορεί ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να μην έχει εμφανιστεί κρούσμα σε σχολείο του Συλλόγου μας, αλλά τα κρούσματα πληθαίνουν στα σχολεία πανελλαδικά και όλοι γνωρίζουμε ότι, με την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και με τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης (κτηριακά προβλήματα, έλλειψη προσωπικού κτλ), βρισκόμαστε καθημερινά σε σχολεία - υγειονομικές βόμβες, που η χρόνια αντιλαϊκή πολιτική αλλά και η παρούσα κυβέρνηση και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει δημιουργήσει.

Νιώθουμε οργή, όταν υποκριτικά μιλάνε για προστασία, την ώρα που η σχολική καθημερινότητα είναι αμείλικτη με πολυπληθή τμήματα, αίθουσες ακατάλληλες, μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς, ολιγάριθμο προσωπικό καθαριότητας κ.τ.λ.! Νιώθουμε οργή για την ανασφάλεια στην οποία μας υποβάλλουν. Νιώθουμε οργή γιατί το κλείσιμο ενός σχολείου, που μπορεί να είναι επιβεβλημένο προκειμένου να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι απαραίτητοι έλεγχοι και η απολύμανση των χώρων,  δεν μπορεί όμως να είναι το μοναδικό μέτρο.

Βαίνουμε προς το τέλος της 2ης εβδομάδας λειτουργίας των σχολείων και τα περισσότερα ολοήμερα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία είναι κλειστά ή υπολειτουργούν! Νέα παραρτήματα Νηπιαγωγείων λειτουργούν σε υποβαθμισμένη κτηριακή υποδομή και πολλά χωρίς παιδαγωγικό υλικό ακόμα! Τμήματα Ένταξης είναι κλειστά (ενδεικτικά: 9ο Δημ. Βύρωνα, 4ο Δημ. Καισ/νής, 11ο Νηπ/γείο Βύρωνα…)! Ειδικά σχολεία δεν έχουν επαρκή μεταφορά (π.χ. στο 1ο 12θέσιο Ειδικό Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ λείπουν 4 λεωφορεία με αποτέλεσμα να λειτουργεί εκ περιτροπής) και σε άλλα έχουμε αρκετά κενά. Αναπληρωτές γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο, ενώ μεγάλα είναι τα κενά στην παράλληλη στήριξη (ενδεικτικά: 4 στο 9ο Δημοτικό Αθηνών, 1 στο 12ο Δημ. Βύρωνα, 1 στο 4ο Δημ. Βύρωνα…)! Συνάδελφοι ειδικοτήτων καλύπτουν 5-6 σχολεία και συνεχώς αλλάζουν, λείπουν δεκάδες ώρες σε όλα σχεδόν τα σχολεία από διάφορες ειδικότητες, ενώ η καλλιτεχνική παιδεία (Μουσική, Θεατρική Αγωγή και Εικαστικά) έχει πολλά κενά και υποβαθμίζεται συνεχώς! Οι μισοί μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων αναγκάζονται να κάνουν 2η ξένη Γλώσσα που δεν έχουν επιλέξει! Για σταθερό πρόγραμμα στα σχολεία ούτε λόγος να γίνεται! Διευθυντές, Προϊσταμένες και όλοι οι εκπαιδευτικοί σε κάθε σχολείο τρέχουν και δε φτάνουν! Κι όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο! Είναι εξοντωτική η εντατικοποίηση στη λειτουργία των σχολείων και ταυτόχρονα γίνεται επικίνδυνη με την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας!

Η  κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει στις πλάτες της εκπαιδευτικής κοινότητας το θέατρο του «σχεδιασμού»,  του «όλα δουλεύουν ελβετικό ρολόι», της «κανονικότητας», της «ετοιμότητας».....

Ο Σύλλογός μας  και το εκπαιδευτικό κίνημα από την αρχή είχαμε ζητήσει και συνεχίζουμε να απαιτούμε ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με όλους όμως τους απαραίτητους όρους:

  • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στα σχολεία!!!
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και τοποθέτηση στη διάθεση του σχολείου τουλάχιστον ενός επιπλέον δασκάλου και των αντίστοιχων ειδικοτήτων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της εποχής, αλλά και από την υπερδεκαετή αδιοριστία που φέρει τη σφραγίδα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τρέχουσας.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας (με έναν νοσηλευτή/τρια ανά σχολείο), που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Οι κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων μηνών, όπως και το συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, γονιών και  εργαζομένων στην καθαριότητα στις 17/9 είναι μόνο η αρχή. Επαφίεται σε εμάς, στις διεκδικήσεις μας και τον ανυποχώρητο αγώνα μας η ασφαλής λειτουργία των σχολείων.

  • Πέμπτη 24/9, στις 15.00 παράσταση στην Α’ Διεύθυνση (Χίου 16-18, μετρό Μεταξουργείο)  με τους Συλλόγους της Α΄ Αθήνας, και στη συνέχεια σε συντονισμό με τα εκπαιδευτικά σωματεία της Αττικής παράσταση στον ΕΟΔΥ.
  • Συνεχίζουμε σε συνεργασία με το γονεϊκό και το εργατικό κίνημα με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας.
  • Ζητάμε να κηρυχτεί 24ωρη απεργιακή απάντηση, ετοιμαζόμαστε και συμμετέχουμε μαζικά!

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                                                      Κοπριτέλης Απόστολος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα